Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 17:00

Buff

Buff sjaal voor alle weersomstandigheden

Het Spaanse merk Buff staat vooral bekend om zijn multifunctionele sjaal; de Buff. Het in 1991 ontwikkelde kledingstuk biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden tijdens het varen, van extreme kou tot wind en zon. Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 4,5 miljoen exemplaren verkocht. Het succes van de Buff Original heeft geleid tot een uitbreiding van het assortiment. Tegenwoordig ontwikkelt en produceert het merk verscheidene sjaals, petten en mutsen voor een groeiend publiek.     

Geschiedenis

Het merk is ontstaan in Spanje waar Joan Rojas tijdens het motorrijden op de wegen in Igualada besefte dat zijn nekwarmer onvoldoende bescherming bood tegen de kou. Na meer dan 25 jaar in de textielindustrie te hebben gewerkt aan de productie van gebreide kragen en manchetten voor de meest populaire merken in Europa, besloot hij een comfortabel kledingstuk te ontwikkelen die in alle weersomstandigheden van pas komt. Dag in dag uit was hij aan het werk in de textielfabriek van zijn familie om het perfecte product te maken. Er werd geëxperimenteerd met verschillende ontwerpen en materialen en uiteindelijk werd een hoogwaardige microvezel gevonden met ademende, vochtafvoerende en windbestendige eigenschappen. De volgende uitdaging was het bepalen van een breiproces dat zijn product zo kon vervaardigen dat het duurzaamheid en comfort garandeerde. Uiteindelijk werd de Buff Original geboren; een naadloos, buisvormig kledingstuk voor bescherming tegen de kou, wind en zon. De multifunctionele sjaal kreeg de naam ‘Buff’ omdat dit een afleiding is van het Spaanse ‘bufanda’, wat sjaal betekent.

Het product wordt inmiddels ook door andere fabrikanten ontwikkeld, maar het merk is zo populair dat Buff de “officiële” naam van het veelzijdige kledingstuk is geworden.

buff original 

De Buff: veelzijdig, comfortabel en duurzaam

De Buff kan door zijn vorm en lengte op maar liefst 12 manieren worden gebruikt. Enkele populaire toepassingen zijn: als sjaal, bandana, hoofdband, hoed, stofscherm en haarband. De veelzijdigheid heeft ervoor gezorgd dat het product erg populair is geworden bij miljoenen liefhebbers van outdoor-sporten. Daarnaast is het kledingstuk speciaal ontworpen om de hele dag te dragen; het lichtgewichte, naadloze ontwerp voorkomt huidirritatie. Ook neemt het antibacteriële materiaal (Polygiëne) geen geurtjes op waardoor het langer fris blijft ruiken. De waterafstotende en vochtregulerende eigenschappen zorgen ervoor dat transpiratie snel wordt afgevoerd en verdampt, zodat de Buff langer droog blijft. Dit maakt de multifunctionele sjaal goed geschikt voor koude weersomstandigheden. Bovendien behoudt de Buff tijdens het wassen zijn kleur en elasticiteit (keert altijd terug naar zijn originele vorm) en is de droogtijd slecht enkele minuten. Het is wel raadzaam om niet heter dan 30 graden Celsius te wassen.

buff multifunctioneel

Naast de Buff Original zijn er ook tal van andere varianten verkrijgbaar. Afhankelijk van het weer en het draagcomfort kun je kiezen voor diverse materialen en eigenschappen. Hieronder benoemen we een aantal populaire varianten en de bijhorende hoofdkenmerken.

Buff High UV Protection

De Buff High UV Protection biedt minimaal 93% uv-bescherming en is gemaakt van de zogeheten Coolmax Extreme stof voor uitstekende vochtafdrijvende eigenschappen.

Buff Merino Wool

De Buff Merino Wool is gemaakt van 100% merino wol en houdt je warm zonder de huid te irriteren. Daarnaast valt de multifunctionele sjaal extra lang.  

Buff Reversible Polar

De Buff Reversible Polar is aan de binnenzijde voorzien van de hoogwaardige fleecestof ‘Polartec’, wat zorgt voor extra warmte, comfort en een groot ademend vermogen. Je kunt de Buff Polar ook binnenstebuiten dragen, de andere laag heeft dezelfde uitstraling als de Buff Original.

Buff Knitted & Polar Neckwarmer

De Buff Knitted & Polar Neckwarmer heeft een gebreide buitenkant en is aan de binnenkant uitgerust met fleece voor extra warmte en comfort.

Een Buff kopen?

Bij ons kun je zowel in de watersportwinkel als online een Buff sjaal kopen. Daarnaast hebben wij ook andere Buff headwear in ons assortiment, zoals Buff mutsen, balaclava’s en hoeden.  

Nog vragen en/of advies nodig? Wij staan voor je klaar! Neem contact op met een van onze productspecialisten of kom langs in de megastore.