Je winkelwagen is leeg.
Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het winkelen?
Vraag het onze klantenservice (010 - 285 71 77) of bezoek onze
watersportwinkel in Rotterdam.
Geplaatst op 26 oktober 2017 in Sanitair & kombuis
Een Cobb barbecue is de ideale bbq voor op de boot. De Cobb is compact, snel warm, zuinig, veilig en veelzijdig. Met de verschillende accessoires kun je op allerlei manieren een heerlijke maaltijd op tafel zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos: grillen, bakken, braden, wokken en roken. Om je te inspireren hebben we heerlijke Cobb recepten voor je op een rijtje gezet.
Grill recepten
Met behulp van de Cobb grillplaat maak je in een handomdraai de lekkerste grillgerechten. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat het gerecht niet aankoekt en de groeven voeren het overtollige vet af. Daarnaast wordt vlees, vis en groenten voorzien van authentieke grillstrepen dankzij de fijne richeltjes in de plaat. Hieronder volgen een aantal Cobb grill recepten.
Gegrilde makreel
Bereidingstijd
15 á 20 minuten
Benodigdheden
7 briketten
Grillplaat
Twee makrelen
Grof zeezout
Peper
Bereidingswijze
Was de makrelen goed schoon
Dep ze droog met een stukje keukenrol
Smeer de binnenzijde van de makreel goed in met zout en peper
Grill de makrelen 15 á 20 minuten op de Cobb bbq
Optioneel: voeg voor een rooksmaak wat rookkooltjes toe
Gegrilde groenten
Bereidingstijd
15 á 20 minuten
Benodigdheden
6 briketten
Grillplaat
Geschilde pompoen (plakken van 1,5 centimeter dik)
Courgette, aubergine en/of andere groenten die je lekker vindt
Olijfolie
Zout
Zwarte peper
Kleingesneden verse munt, basilicum of peterselie
Bereidingswijze
Maak de groenten goed schoon
Dep ze droog
Zout de aubergine/courgette/eventuele andere groenten
Bestrijk de groenten met olijfolie
Bestrooi ze met peper
Laat de grillplaat in een minuut of 7 warm worden
Leg de groenten op de plaat en grill ze 7 tot 10 minuten aan elke kant
Besprenkel de groenten voor het serveren met wat olijfolie
Strooi de verse kruiden over de groenten
Pistolets met gesmolten kaas
Bereidingstijd
5 minuten
Benodigdheden
6 briketten
Grillplaat
Deksel
Afgebakken pistolets
Boter
Kaas
Paprikapoeder
Optioneel: tomaat en/of reepjes bacon
Bereidingswijze
Snij de pistoletjes in de lengte open
Doe er boter en kaas op
Voeg eventueel ook plakjes tomaat en/of een paar reepjes bacon toe
Bestrooi de broodjes met paprikapoeder
Grill ze ongeveer 5 minuten
Recepten voor het Cobb rooster
Het Cobb rooster is een veelzijdige accessoire. Je kunt er brood of taart mee bakken, maar het rooster is ook ideaal voor het braden van grote stukken vlees en voor het roken van vis. Hier volgen een aantal overheerlijke suggesties:
Gerookte kipfilet
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
10 briketten
Grillplaat
Rooster
Deksel
Thermometer om de kerntemperatuur (75 graden) in de gaten te houden
400 gram kipfilet
Knoflookolie
Houtsnippers appel (Weber)
Bereidingswijze
Doe een hand houtsnippers in een bakje met water en laat dit minimaal 1 uur intrekken
Maak je Cobb aan met 10 briketten
Smeer de kipfilets in met knoflookolie
Verspreid de houtsnippers op de briketten zodra deze grijsgekleurd zijn
Plaats de grillplaat en het rooster op de Cobb en leg de kipfilets op het rooster
Controleer de kerntemperatuur door in een van de kipfilets een thermometer te steken
Plaats de deksel op de boot bbq
Draai na 20 minuten (niet eerder, anders zakt de temperatuur te veel) de kipfilets om (kerntemperatuur +- 61 graden)
Wacht na het omdraaien tot de kerntemperatuur is opgelopen naar 75 graden, dan is het vlees klaar
Bestrooi de zalmfilet rijkelijk met grof zeezout en vers gemalen peper
Laat de zalm een halfuurtje liggen
Verwijder vlak voor het roken zoveel mogelijk van het zout en de peper met keukenpapier (+ zalm droogdeppen)
Smeer de zalm dun in met olie
Stop de rookmot in aluminiumfolie en maak het een beetje nat
Prik gaatjes in het pakketje en leg het op de Cobble Stone
Plaats de zalmfilet op het rooster
Controleer na 25 minuten of de zalm gaar is. Zo niet, laat hem dan nog even liggen
Stroopwafeldessert met marshmallows en aardbeien
Bereidingstijd
5 minuten
Benodigdheden
Voor de bereiding van dit nagerecht kun je gebruikmaken van de restwarmte van de Cobble Stone of briketjes
Rooster
Deksel
6 stroopwafels
12 marshmallows
100 gram pure chocolade
Aardbeiensaus
1 handvol pistachenootjes (fijngehakt)
6 grote aardbeien (gehalveerd)
Bereidingswijze
Verwarm indien nodig de basisplaat en de deksel voor
Leg op iedere stroopwafel twee blokjes chocolade en twee marshmallows
Plaats het rooster op de basisplaat en leg hier de belegde stroopwafels op
Leg de deksel op de barbecue en laat de chocolade en de marshmallows in ongeveer 5 minuten smelten
Haal de stroopwafels van het rooster en voeg de saus, nootjes en de verse aardbeien toe
Recepten voor de Cobb wok
Trek in een stoofpot, roerbakgerecht of in een lekker soepje? Met de Cobb wok maak je dit soort maaltijden gemakkelijk aan boord klaar. Daarnaast is de wok te gebruiken als hapjes-, saus- en braadpan. Let op: als je wilt wokken met de Cobb Premier heb je de Cobb Compact verhoger nodig. We hebben een aantal recepten voor je op een rijtje gezet:
Stoofvlees
Bereidingstijd
2 uur
Benodigdheden
1 Cobble Stone
Wok
Deksel
Sukadelapjes
1 Ui
1 Tomaat
1 Teentje knoflook
Pakje roomboter
2 bouillontabletten
Bereidingswijze
Smelt de roomboter in de wok
Stop de lapjes in de pan
Voeg de grof gesneden ingrediënten toe
Plaats de deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 2 uur stoven
Draai halverwege de lapjes een keer om
Wokgerecht met varkensvlees, garnalen en groenten
Benodigdheden
1 Cobble stone
Wok
Deksel
350 gram varkensvlees
150 gram garnalen
1 ui
1 prei
Een halve Chinese kool
125 gram taugé
350 gram voorgekookte rijst
Zout
Peper
Ketjap
Gembersiroop
Olie
Bereidingswijze
Steek de Cobb aan met een Cobble Stone
Snij het varkensvlees in blokjes
Verwarm de wok 10 minuten voor (met olie erin en de deksel erop)
Snij de ui in stukjes en de prei in ringen
Bak, als de wok heet is, het varkensvlees binnen enkele minuten rondom bruin
Voeg naar smaak zout en peper toe
Gooi de garnalen in de pan en bak deze een paar minuten mee
Haal het vlees en de garnalen uit de wok
Voeg opnieuw olie toe aan de wok en laat deze weer op temperatuur komen
Wok de ui en de prei
Snij ondertussen de Chinese kool in repen en bak deze mee
Voeg, als de groenten bijna gaar zijn, de rijst toe en laat deze (met deksel op de wok) op temperatuur komen
Stop het vlees en de garnalen weer in de pan
Voeg op het laatst de taugé, ketjap en gembersiroop toe en naar smaak wat zout en peper
Laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen
In onderstaande video zie je hoe je dit eenpansgerecht maakt.
Bak recepten
Op de Cobb bakplaat kun je allerlei lekkere gerechten klaarmaken. Zo kun je er eieren, pannenkoeken en een pizza mee bakken.
De bakplaat is uiterst gemakkelijk in het gebruik. Dankzij de standaard meegeleverde handgreep kun je de plaat eenvoudig van de Cobb halen. Om aankoeken van de gerechten te voorkomen vet je de bakplaat licht in of bekleed je hem met bakpapier. In de meeste gevallen gebruik je de plaat in combinatie met een deksel. Let op: als je wilt bakken met de Cobb Premier heb je de Cobb Compact verhoger nodig. Hieronder volgen een aantal Cobb bak recepten voor aan boord.
Pizza
Benodigdheden
5 barbecuebriketjes
Bakplaat
15 gram droge gist
Mespuntje suiker
450 milliliter warm water
750 gram witte bloem
2 theelepels zout
75 milliliter olijfolie
Tomatenpuree
Vers gesneden basilicum
Ansjovis
Salamiplakjes
Zwarte olijven
Mozzarella
Oregano
Zout en peter
Bereidingswijze
Los de gist en het suiker op in de helft van het warme water, laat het 10 minuten staan
Mix de bloem met het zout en giet hier het gistmengsel bij
Voeg de rest van het water toe en kneed het mengsel
Laat het mengsel rijzen, in een bedekte kom die van tevoren is ingesmeerd met olie, totdat het deeg twee keer zo groot is
Rol het deeg uit. Zorg ervoor dat het deeg niet meer dan een halve centimeter dik is
Maak een tomatensaus van tomatenpuree, basilicum, chili, zout en peper
Smeer de tomatensaus over het deeg en voeg de toppings toe
Plaats de Cobb bakplaat op de barbecue als deze op temperatuur is
Verwarm de Cobb bbq 7 minuten voor met de deksel erop
Plaats de pizza op de bakplaat en bak de pizza 15 minuten met de deksel erop
In de volgende video zie je hoe je deze pizza bereidt:
Je kunt ook een pizza maken met behulp van de Cobb pizzasteen. Deze gebruik je in combinatie met het Cobb rooster.
Bekijk onderstaande video om te zien hoe je op de pizzasteen gemakkelijk en traditionele flammkuchen maakt.
Sweet chili garnalen
Bereidingstijd
10 à 15 minuten
Benodigdheden
8 briketjes
Bakplaat
1 kilogram gepelde garnalen
Sap van 1 citroen
100 milliliter sweet chili saus
15 milliliter olijfolie
Zout en peper
Handjevol koriander
2 eetlepels boter
Bereidingswijze
Meng de saus met de olijfolie en de citroensap
Giet een deel van dit mengsel over de garnalen en laat het 10 minuten marineren
Plaats de bakplaat op de barbecue zodra deze op temperatuur is
Verwarm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop
Smelt wat boter op de bakplaat en gril de garnalen in drie porties
Gril de garnalen 1.5 minuut aan elke zijde
Leg alle garnalen opnieuw op de bakplaat, giet de overgebleven marinade eroverheen en gril dit nog twee minuten met de deksel op de boot bbq
Breng de garnalen op smaak met zout en peper en bestrooi ze met de korianderblaadjes
Een Cobb kopen en/of meer Cobb recepten?
In de Cobb kookboeken vind je meer inspiratie voor lekkere maaltijden aan boord. Heb je nog geen Cobb barbecue, maar ben je na het lezen van dit blog wel overtuigd dat koken met een Cobb makkelijk en leuk is? In onze watersportwinkel en webshop verkopen wij de Cobb Premier, het basismodel uit de Cobb-serie.
Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.
Betaal veilig
Volg ons
KOK watersport gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.
Meer weten?Sluiten
Volg ons