Hydrografie: verschijningsdatum 1800-serie in 2014

Geplaatst op 14 februari 2014 in Navigatie

Hydrografie-KOK-watersport

In december is er een persbericht uitgebracht door de Chef der Hydrografie, Peter Kortenoeven. Hierin wordt gemeld dat vanaf 2013 de Dienst der Hydrografie pas een nieuwe editie van de 1800-atlas publiceert wanneer er een significante verandering is waar te nemen van het kaartbeeld. Dat betekent dat de acht atlassen nu niet langer allemaal tegelijk op één datum worden gepubliceerd, maar op verschillende momenten worden uitgegeven en langer dan één seizoen mee kunnen. Hiervoor moeten ze wel wekelijks worden bijgewerkt aan de hand van de Berichten aan Zeevarenden (BaZ).

Publicaties van de 1800-atlassen in 2014

In 2014 worden 1811 (‘Waddenzee westblad en aangrenzende Noordzeekust’) en 1812 (‘Waddenzee oostblad en aangrenzende Noordzeekust’) gepubliceerd in het tweede kwartaal van het jaar. In het derde kwartaal is de beurt aan 1803 (‘Westerschelde’) en 1810 (‘IJsselmeer, Randmeren en Noordzeekanaal’). 1809 (‘Nieuwe Waterweg, etc.’) zal in het laatste kwartaal worden gepubliceerd. De drie resterende atlassen zijn het gehele jaar geldig, als ze -zoals gezegd- wekelijks worden bijgehouden met de BaZ. Het gaat hierbij om de volgende atlassen: 1801 (‘Noordzeekust: editie 2013’), 1805 (‘Oosterschelde, Veerse Meer, Grevelingen: editie 2012’) en 1807 (‘Zoommeer, Volkerak, etc.: editie 2012’).

Geen controle op elektronische kaartsystemen (ECS)

Elektronische kaartsystemen worden tegenwoordig vaak gebruikt naast de atlassen. In het persbericht wordt gewaarschuwd dat er op deze kaarten geen controle wordt uitgevoerd door de Dienst der Hydrografie. Omdat je zelf de frequentie van updates kunt bepalen, is het belangrijk om te realiseren dat de gegevens niet altijd even gedetailleerd en actueel zijn. Daarom wordt geadviseerd om altijd een goede voorbereiding van de reis te treffen.

Berichten aan Zeevarenden

De Berichten aan Zeevarenden worden voor elke atlas elke week geplaatst op www.hydro.nl. Voor het interpreteren en verwerken van de BaZ bestaat er de brochure ‘BaZ in kaart gebracht’.

Klantbeoordeling

Goed 9.2 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
3401 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook