SUNBEAM zonnepanelen: compact, flexibel en efficiënt

Geplaatst op 07 augustus 2019 in Elektra

SUNBEAM zonnepanelen boot

Profiteren van de voordelen van zonne-energie aan boord zonder waardevolle dekruimte in te leveren? SUNBEAM zonnepanelen zijn de meest compacte panelen op de markt en ze beschikken over nog veel meer unieke eigenschappen. We vertellen het in dit blog en gaan dieper in op het assortiment.

Innovatie als belangrijkste pijler

SUNBEAMsystem is opgericht vanuit de gedachte een oplossing te bieden voor zonnepalen op een boot zonder concessies te hoeven doen aan ruimte en kwaliteit. Het Zweedse merk zoekt de grens op van wat mogelijk is, past de nieuwste materialen toe en ontwikkelt zelf innovaties. Met oog voor elk detail maken ze de best mogelijke producten die naadloos aansluiten bij de wensen van de markt. Bovendien staat SUNBEAMsystem voor een perfecte balans tussen innovatie en prijs.

Flexibel en beloopbaar

SUNBEAM zonnepanelen zijn extreem dun en flexibel, wat veel praktische voordelen biedt. Dankzij de buigzame eigenschappen kunnen ze geplaatst worden op ondergronden die bol lopen en het lichte gewicht maakt verplaatsen eenvoudig. Daarnaast zijn flexibele zonnepanelen beloopbaar, sterk en op een mooie manier te installeren als integraal onderdeel van bijvoorbeeld het dek.

Flexibele zonnepanelen boot

Extreem duurzaam

SUNBEAM panelen zijn specifiek ontwikkeld voor duurzaam gebruik in de watersport. In de meest veeleisende omstandigheden ben je verzekerd van een betrouwbare energiebron. De cellen en bedrading zijn ingekapseld in een schokabsorberend polymeerlaagje en hierdoor impactresistent. De boot zonnepanelen hebben zonder problemen diverse valtesten doorstaan. Mochten er desondanks microbreuken ontstaan, dan blijven ze functioneren omdat er een grote hoeveelheid geleiders per cel is toegepast.

Ongekend hoge efficiëntie  

De geavanceerde Sunpower Maxeon-technologie maakt de zonnecellen tot 50% efficiënter dan conventionele cellen en zorgt voor een zeer hoge energieopbrengst per vierkante meter. Door de recordhoge Watt/oppervlakte opbrengst zijn SUNBEAM panelen erg klein van formaat en zeer geschikt voor op de boot. Bovendien garandeert de innovatieve Shadow Optimized-technologie zelfs in gedeeltelijke schaduw goede prestaties, wat in een nóg hogere dagopbrengst resulteert. Sinds 2019 zijn de meeste modellen uitgerust met deze unieke feature.

Onzichtbare stroomkabel

SUNBEAM panelen met een Flush-aansluiting hebben een unieke, platte stroomkabel (slechts 1,9 millimeter) waardoor volledig vlakke montage mogelijk is. De kabel bevindt zich aan de achterkant van het paneel en kan onzichtbaar worden weggevoerd. Omdat de zonnepanelen volledig worden geïntegreerd in het oppervlak is er geen risico op kabelbreuk of struikelgevaar.

Sunbeam modellen

SUNBEAMsystem heeft verschillende series en modellen in het assortiment. We benoemen de absolute toppers.

Tough serie

De SUNBEAMsystem Tough serie zit vol met unieke innovaties en is sinds de introductie meerdere malen als beste uit praktijktesten gekomen. Het oppervlak is samengesteld uit extreem duurzame materialen en bestand tegen sterke en langdurige uv-straling. Daarnaast zijn de panelen zeer kras-, scheur- en corrosiebestendig. Deze eigenschappen in combinatie met een vuilafstotende toplaag zorgen voor een dubbele levensverwachting. Daarom geldt een garantieperiode van 5 jaar, wat uniek is voor flexibele zonnepanelen. De SUNBEAM Tough laat meer licht door dan standaard boot zonnepanelen en de vuilafstotende laag draagt bij aan een hogere energieopbrengst. De geribbelde structuur maakt de panelen veilig beloopbaar én zorgt voor een hogere opbrengst bij lage zon.

Tough+ serie

De modellen uit de Tough+ serie zijn ontwikkeld voor professionele toepassingen en leveren gemiddeld 13% meer vermogen dan de reguliere Tough panelen. Met een efficiëntie van maar liefst 23.7% zorgen ze voor een zeer hoge opbrengst per vierkante meter. Daarnaast wordt het zonnepaneel geleverd met een 3M plaklaag voor eenvoudige montage. Verder is de SUNBEAM Tough+ uitgerust met delfde superieure eigenschappen als de originele serie.   

Tough++ serie

De Tough++ 120W Flush is het meest efficiënte zonnepaneel van SUNBEAMsystem. Met een ongekende efficiëntie van 24.8% halen de cellen het maximale rendement uit het beschikbare oppervlak. Zo wordt een klein stukje dek een betrouwbare bron van duurzame energie. Het innovatieve product beschikt over dezelfde eigenschappen als de Tough+ modellen.

sunbeam tough

QuickFix

Flexibele zonnepanelen installeren op een buiskap of bimini? Dan zijn de uitvoeringen met een QuickFix-systeem de ideale oplossing. Dit systeem maakt tijdelijke bevestiging op canvas en andere oppervlakken mogelijk. Monteren gaat snel en makkelijk met rvs-drukknopen.

Meer informatie over zonnepanelen?

In ons blog Zonnepanelen voor op de boot benoemen we de voordelen van een zonnepanelensysteem en de onderdelen waaruit het bestaat. Daarnaast leggen we uit hoe je het systeem samenstelt en monteert.

SUNBEAM zonnepanelen kopen?

In onze webshop en watersportzaak vind je een ruim aanbod aan SUNBEAM panelen en onderdelen. Vragen en/of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in Rotterdam.  

Klantbeoordeling

Goed 9.1 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4124 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook