Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Zeilhandschoenen kopen

Zeilhandschoenen kopen, maar welke?

Iedere zeiler heeft een goed paar zeilhandschoenen nodig. Er zijn verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar. Welk paar je het best kan aanschaffen is afhankelijk van onder meer het weertype. Met behulp van dit blog selecteer je eenvoudig watersport handschoenen geschikt voor jouw situatie.

Het belang van zeilhandschoenen

Zeilhandschoenen vergroten de grip op onder meer schoten en vallen waardoor je minder hard hoeft te “knijpen” om de lijn goed vast te houden. Dit minimaliseert pijn aan de handen omdat de bloedsomloop minder wordt afgekneld. Daarnaast bieden ze bescherming tegen blaren en open wondjes op je vingers. Voor koude omstandigheden zijn speciale winter zeilhandschoenen verkrijgbaar die voor extra warmte zorgen.

Allround en zomer zeilhandschoenen

Zeilhandschoenen met volledig open en deels gesloten vingers worden voornamelijk in de zomer gedragen. Ze beschermen tegen blaren zonder af te doen aan de bewegingsvrijheid van de vingers. De drager kan hierdoor gemakkelijk fijne werkzaamheden aan boord uitvoeren. Daarnaast is het raadzaam om voor de warmere dagen zeilhandschoenen gemaakt van een dunne stof aan te schaffen.

Zomer zeilhandschoenen

Gill Championship

De Gill Championship zeilhandschoenen hebben drie dichte en twee open vingers en zijn voorzien van Dura-Grip. Deze constructie biedt een uitzonderlijke grip en is flexibel en duurzaam. De naadloze versterking loopt door naar de vingers (bij de wijsvinger zelfs aan de zijkant) en maakt het geheel hierdoor nog slijtvaster. De handrug is voorzien van een 4-way-stretch stof die uv-bestendig en waterafstotend is. De Championship is gemaakt van nylon, elastaan, neopreen en polyurethaan.

Gill Deckhand

De Gill Deckhand is een voorgevormde zeilhandschoen met open vingers en een dubbellaagse Amara-versteviging. Het houdt geen water vast en droogt snel. Daarnaast is de handschoen voorzien van een verstelbare neopreen band bij de pols en een stretchstof op de rug voor flexibiliteit. De Deckhand is ideaal voor dinghy zeilers die extra grip willen op de helmstokverlenger en schootlijn.

Gill Pro

De Gill Pro zeilhandschoenen hebben een Proton-Ultra XD palm en vingers. Dit maakt ze zacht en flexibel zonder in te leveren op duurzaamheid en bescherming. Daarnaast zorgt de Dura-Grip stof op de palm voor een uitstekende grip en verbeterde slijtvastheid. De handschoenen zijn mede dankzij de bewezen flexibiliteit en het gemak van het voorgevormde ontwerp ideaal voor zeilraces. De Gill Pro is gemaakt van nylon, elastaan, neopreen en polyurethaan en leverbaar in twee varianten: L/F (long finger) en S/F (short finger). 

Gill 3 Seasons

De Gill 3 Seasons zeilhandschoenen zijn comfortabel, flexibel, licht van gewicht en voorgevormd voor een natuurlijke beweging. Door de combinatie van 60% neopreen en 40% nylon zijn ze warm genoeg om het hele vaarseizoen te dragen, dus ook in voor- en najaar. De handpalm is voorzien van Dura-Grip stof voor een uitmuntende grip op de lijnen aan boord.

Magic Marine Ultimate 2

De Magic Marine Ultimate 2 is verkrijgbaar met open en deels open vingers. Op zoek naar kinder zeilhandschoenen? Er is ook een junior variant. Deze Magic Marine zeilhandschoenen zijn zacht en flexibel en ontworpen voor optimale grip en bescherming tijdens het varen. De binnenzijde is extra verstevigd en rond de polsen zit een klittenbandsluiting. Bovendien is de Ultimate 2 voorgevormd en voorzien van reflecterende details.   

Musto Essential

De Musto Essential is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

  • Musto 80101: dichte vingertoppen
  • Musto 80102: open vingertoppen

De Essential is bijzonder comfortabel dankzij de lichtgewicht constructie, elastische manchet en het bovenwerk uit één stuk. De beschermingspanelen voegen duurzaamheid toe en de 4-way stretchstof zorgt voor ademend vermogen en maximale bewegingsvrijheid.

Winter zeilhandschoenen

Voor de koudere dagen zijn zeilhandschoenen met dichte vingertoppen goed geschikt. Deze zorgen namelijk voor extra warmte en meer bescherming. Winter zeilhandschoenen zijn doorgaans gemaakt van neopreen; warm en waterbestendig materiaal met een uitstekende grip.

Winter zeilhandschoenen

 

Gill Neopreen Winter

De Gill Neopreen Winter zeilhandschoenen zijn gemaakt van sterk neopreen (3mm) en voorzien van een lang manchet voor extra warmte. De afwerking met getapete naden biedt extra bescherming. Daarnaast zorgt de textuur van Sharkskin Palm voor een uitstekende grip- en slijtvastheid. Het innovatieve Aquafit-design maakt aan- en uittrekken zeer gemakkelijk, ook bij nattigheid. De Neopreen Winter is ook verkijgbaar in een junior maat.

Gill Helmsman

De Gill Helmsman handschoenen zijn uitermate geschikt voor de koudere dagen op de boot. Ze zijn waterdicht, winddicht en voorzien van Thinsulate isolatie voor extra warmte en comfort. Daarnaast heeft de softshell buitenstof een waterafstotende werking. De waterdichte zeilhandschoenen beschikken ook over een hoogwaardig en ademend Porelle-membraan. Voor een maximale levensduur zijn ze verstevigd met Proton-Ultra XD.

Musto 86082

De Musto 86082 handschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor koude zeilomstandigheden. Deze winter handschoenen zijn windbestendig en waterafstotend. Daarnaast helpt het hoge stretch neopreen bij aan een hoog draagcomfort en betere beweeglijkheid. 

Maat bepalen en pasvorm

Voor een optimale bescherming tegen blaren is het belangrijk dat de handschoenen goed aansluiten. Onderstaande maattabel van Magic Marine geeft een goede indicatie van de maat die je nodig hebt. Houd er rekening mee dat de maatvoering en pasvorm per merk en model kan variëren.  

Maat Handomtrek (cm)
XS 16,5 - 17,5
S 17,5 - 19
M 19 - 21,5
L 21,5 - 24
Xl 24 - 26,5
XXL 26,5 - 29

Meet je handomtrek met een meetlint zoals aangegeven op onderstaande afbeelding. Zit je tussen twee maten in? Kies dan voor de grootste maat.

Zeilhandschoenen maat opmeten

De zeilhandschoenen dienen prettig te zitten bij gebogen vingers. Tijdens het zeilen zullen de vingers namelijk ook niet volledig gestrekt zijn.

Zeilhandschoenen kopen?

Je wilt zeilhandschoenen kopen en bent op zoek naar een geschikt paar? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We bieden een ruim assortiment aan zeilhandschoenen van topmerken voor zowel dames, heren als kinderen. Voor elk weertype is een geschikt paar voorhanden. Bekijk het aanbod online of in onze watersportwinkel. Heb je nog aanvullend advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op!