Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
zeillaarzen

Zeillaarzen: modellen en materiaalgebruik

Het aanbod aan zeillaarzen is groot; je kunt kiezen uit tal van merken, uitvoeringen en materiaalsoorten. Door de hoeveelheid opties kan het lastig zijn om het juiste paar te kiezen. De keuze is onder meer afhankelijk van de mate van gebruik, persoonlijke voorkeuren en het boottype. In dit blog gaan we dieper in op een aantal merken en modellen om zo het selecteren van de juiste zeillaarzen eenvoudiger te maken.

Mate van gebruik

Een zeiloutfit is niet compleet zonder een goed stel laarzen die je voeten warm en droog houden. Zeilers die veelvuldig gebruik maken van zeillaarzen kiezen vaak voor laarzen van waterdicht en ademend materiaal. Wanneer je iets minder hoge eisen stelt zijn rubberen laarzen een goed alternatief.

Dubarry zeillaarzen

Dubarry, opgericht in 1937, heeft al meer dan 80 jaar ervaring met het maken van laarzen. In deze periode heeft het bedrijf veel geleerd over het ontwerpen en produceren van kwalitatief hoogwaardige schoenen met goede prestaties. Door te denken vanuit de doelgroep en aan hun behoeften te voldoen heeft Dubarry wereldwijd een uitstekende reputatie opgebouwd.

Dubarry zeillaarzen bieden een optimale ondersteuning, bescherming en maximale grip. Alle laarzen zijn uitgevoerd met de bekroonde NonSlip – NonMarking zool, welke is ontwikkeld met als doel het realiseren van de beste antislipzool. Het gepatenteerde ontwerp vermindert de kans op uitglijden en zorgt voor stabiliteit en comfort. Daarnaast geven deze zolen niet af op het dek. Zeilers over de hele wereld vertrouwen op de kwaliteit van Dubarry zeillaarzen. Van een aantal modellen hebben we de kenmerken en eigenschappen op een rijtje gezet.

Dubarry Ultima

De Dubarry Ultima bootlaars, gemaakt van waterbestendig leer, is ontwikkeld voor de actieve watersporter. Met deze veelzijdige laarzen zeil je comfortabel, droog en stijlvol in alle weersomstandigheden. De GORE-TEX voering houdt je warm, zorgt voor actief ademend vermogen en voert transpiratievocht snel af. Daarnaast zijn de Dubarry Ultima zeillaarzen uitgevoerd met elastische lycra-inzet op het kuitgedeelte voor een perfecte pasvorm. Verder zorgt de flexibele inzet voor eenvoudig aan- en uittrekken. Dankzij het soepele leer kun je optimaal bewegen en de lichtgewicht zool geeft een perfecte grip op het dek.

Dubarry Ultima

Musto zeillaarzen

De Musto zeillaarzen zijn waterdicht, ademend en bieden de comfort en ondersteuning die je nodig hebt aan boord. Zelfs tijdens een lange tijd dragen zijn deze laarzen comfortabel. De laarzen zijn zowel geschikt voor de professionele zeiler als voor recreatieve vaart.

Musto GORE-TEX Ocean Racer

De Musto GORE-TEX Ocean Racer laarzen zijn gemaakt voor de meest extreme zeiltochten. Het sterke GORE-TEX membraan zorgt voor volledige waterdichte bescherming en optimaal ademend vermogen. Dankzij de XPL-afvoerkanalen in de sterke, lichtgewicht en verstelbare gaiter, kan het water weglopen. Daarnaast heeft de gaiter een elastisch kuitgedeelte om de pasvorm te perfectioneren. De schadegevoelige zones verstevigd met rubber en het gebruik van Cordura-materiaal maken de laarzen extra duurzaam. Bovendien voorkomt de nieuwe Grip-Flex 360 graden grip & traction zool uitglijden en zorgt de EVA-middenzool voor meer steun en comfort. Wanneer je te maken krijgt met extreme weersomstandigheden, bieden deze Musto zeillaarzen optimale bescherming.

Musto GORE-TEX Ocean Racer

Talamex rubberen zeillaarzen

Talamex biedt een breed assortiment aan producten. Zo ook zeillaarzen met veterafsluiting aan de bovenkant. De rubberen zeillaarzen van Talamex zijn door de ANWB Waterkampioen in december 2017 uitgeroepen tot beste voordelige keus. Zij schrijven: "Zowel op droog polyester als teak als op natte ondergronden presteert deze laars sterk. Het draagcomfort is goed". De laarzen zijn gemaakt van 100% natuurrubber, waardoor ze soepeler en duurzamer zijn dan kunststof zeillaarzen. Daarnaast zijn de Talamex zeillaarzen voorzien van een uitneembare binnenzool en een antislipzool, die zorgt voor een stevige grip in natte omstandigheden.

talamex rubberen zeillaarzen

Gill Boots

Zeillaarzen van het merk Gill zijn gemaakt van rubber van hoge kwaliteit, met een goede grip op de ondergrond. De laarzen zijn waterdicht, drogen snel en gaan lang mee. Met het ergonomische ontwerp bieden ze extra comfort en ondersteuning voor de voeten. Het merk Gill staat bekend om de details en de innovatieve ontwerpen. Gill biedt een breed scala aan producten, waaronder zeiljassen, zeilbroeken, handschoenen, laarzen en accessoires. Het doel van Gill is om zeilers van zo goed mogelijk materiaal te voorzien, in de vorm van prestaties, maar ook comfort.

Tips tegen koude voeten in zeillaarzen

Veel zeillaarzen zijn niet of beperkt ademend, waardoor het transpiratievocht niet of nauwelijks wordt afgevoerd met koude voeten als gevolg. Koude voeten kunnen ook veroorzaakt worden door het dragen van katoenen sokken, deze nemen vocht op waardoor de lichaamswarmte nog sneller wordt afgevoerd. Om de voeten in zeillaarzen warm te houden is het volgende van belang:

  • Draag sokken van materiaal dat geen vocht opneemt
  • Draag meerdere lagen
  • Zorg dat de voeten droog blijven
    • Draag sokken van synthetische materialen of waterdichte sokken

Zeillaarzen kopen?

Bij ons kun je terecht voor zeillaarzen van de topmerken Dubarry, Musto en Talamex voor zowel dames als heren. Bekijk het assortiment in de webshop of bezoek onze watersportwinkel in Rotterdam.

Voor vragen en/of advies kun je altijd contact opnemen met een van onze medewerkers of langskomen in de megastore.