Zonnepanelen

Zonnepanelen voor de boot kopen? In onze (online) watersportwinkel vind je exemplaren van de topmerken Victron en Sunbeam. Deze zijn uitvoerig getest en uitermate geschikt voor toepassingen op schepen.

Weergave
Sorteer
1 / 2

Het voordeel van zonnepanelen op de boot

Op een boot kunnen zonnepanelen veel voordeel bieden omdat er dan stroom wordt opgewekt wanneer je geen walstroom hebt. Ook worden de accu’s (bij)geladen wanneer je langere tijd niet op de boot bent. Daarnaast is het een milieubewuste en duurzame keuze waarbij je meer zelfvoorzienend bent. Laatstgenoemde is wel afhankelijk van de grootte van het systeem en de hoeveelheid zonnepanelen.

Monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen

De meeste zonnepanelen worden gemaakt van de grondstof silicium. We maken onderscheid tussen polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen. Laatstgenoemde zijn zorgvuldig afgewerkt en vaak donker van kleur. Hierdoor worden ze als mooier beschouwd. Daarnaast staan monokristallijne zonnepanelen bekend om hun hoge rendement. Door de hogere opbrengst en het intensievere productieproces zijn monokristallijne zonnepanelen duurder dan polykristallijne zonnepanelen.

Victron zonnepanelen

De Victron zonnepanelen die wij verkopen zijn gemaakt van monokristallijn en voorzien van een stevig aluminium frame. Ze leveren een goed rendement (zeker in direct zonlicht) en zijn gunstig geprijsd. Je kan kiezen uit verschillende groottes, of beter gezegd wattages (vermogen).

Montage

Kleine victron zonnepanelen kunnen op een verstelbare houder worden bevestigd die geschikt is voor railingmontage. De grotere varianten zijn met behulp van een hoekprofiel (bevestigingsset Solara) op het dak of in de kajuit te plaatsen.

Flexibele zonnepanelen van Sunbeam

Heb je liever flexibele zonnepanelen? Kies dan voor Sunbeam zonnepanelen. Deze zijn extreem duurzaam, efficiënt en overloopbaar. Het antislip-profiel voorkomt uitglijden.

Montage

Keuze in bevestiging:

  • Quick fix (klik bevestiging op het dek)
  • Canvas (ook met quick fix)
  • Flush (paneel vastkitten op het dek met Sikaflex en kabel onder paneel flush weg te werken)
  • 3M Tape (wat bij veel van de Tough+ FS modellen bijgeleverd zit)

Laadregelaar

Een regelaar zorgt ervoor dat de stroom vanuit het zonnepaneel op de juiste manier naar de accu gaat. Dit is erg belangrijk, want als de accu onder- of overbeladen wordt zal de levensduur afnemen. Grofweg worden er twee typen regelaars gebruikt in off-grid installaties: PWM- en MPPT-laadregelaars. Welk exemplaar je het best kan kiezen, is afhankelijk van de situatie. Een MPPT-regelaar is geavanceerder en daardoor ook duurder. Maar zeker aan te bevelen bij grote systemen. Zeker wanneer er sprake is van serieschakeling. Een PWM-regelaar is een prima keuze in het geval van één paneel in een kleiner systeem tot ca. 120W.

Meer weten over boot zonnepanelen?

Uitgebreide informatie lees je in ons blog Zonnepanelen voor op de boot: Alles wat je moet weten.

Zonnepanelen voor de boot kopen bij KOK watersport

Wij hebben kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen voor motoschepen en zeilboten in het assortiment. Bekijk het aanbod online of breng een bezoekje aan de megastore in Rotterdam. Neem voor persoonlijk advies gerust contact op met een van onze productspecialisten.

Klantbeoordeling

Goed 9.1 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4088 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook