Gaastra

Gaastra

Gaastra is een internationaal, functioneel en nautisch kledingmerk voor mannen, vrouwen en kinderen en staat voor uitstekende kwaliteit. Het is die unieke mix van functionaliteit en fashion die de consument wereldwijd zo aanspreekt aan Gaastra.

Gaastra: van zeilmakerij tot wereldberoemd kledingmerk

De geschiedenis van het merk Gaastra is te vinden in het jaar 1897. In dit jaar zette de 22-jarige Nederlander Douwe Gaastra een zeilmakerij op in Sneek waarmee hij snel naam maakte, over de hele wereld. Tussen 1970 en 1990 stond Gaastra met name bekend als prestigieus surfzeilmerk, zes jaar later ontwikkelde het merk zich als een kledingbedrijf en lanceerde zij twee kledinglijnen: Gaastra Pro & Gaastra Sportswear.

Gaastra Pro bestond uit professionele kleding zoals functionele zeilpakken die allerlei weeromstandigheden doorstaan. De tweede kledinglijn, Gaastra Sportswear, was juist meer lifestyle en richtte zich op kleding voor aan wal. In het jaar 2000 werd Gaastra onderdeel van de McGregor Fashion Group waarbij het populaire zeilmerk een van de grootste merken werd.

Het team van Gaastra bleef niet stilzitten en ontwikkelde zich verder en verder, ook op andere gebieden. In Europa gaat het goed met het merk. In 2011 gaat Gaastra letterlijk een stapje verder en opent zij haar eerste winkel in Amerika. Momenteel is het zeilmerk in winkels over de hele wereld te vinden!

Gaastra collectie

De nieuwe Gaastra collectie combineert een stoere, sportieve en modebewuste stijl met zowel authentieke als innovatieve details en een explosieve kleurkaart. De gloednieuwe en buitengewoon frisse collectie is onderverdeeld in Gaastra Sport en Gaastra Breton en kent daarin afzonderlijke thema’s die de merkwaarden van Gaastra onmiskenbaar onderstrepen. Gaastra’s ‘functional lifestyle’ filosofie komt perfect tot uitdrukking in de Sportswear collecties.

De Breton collecties verwijzen naar authentieke Bretonse ‘sailor’ stijl bekend om zijn karakteristieke blauw-wit gestreepte T-shirts. Gaastra brengt een unieke combinatie van functionaliteit en modebewustheid samen. De Gaastra collecties worden perfect aangevuld door Gaastra Footwear met een mix van uiterst stijlvolle en doordachte, functionele eigenschappen, waarbij comfort en grip de boventoon voeren. Zowel onze sneakers, laarzen als comfortabele bootschoenen zijn ware blikvangers bij elke gelegenheid, met voor ieder wat wils!

Gaastra kleding kopen

Bent u ook benieuwd naar de online Gaastra collectie? Gaastra kleding vind je natuurlijk online en in onze watersportwinkel:

Klantbeoordeling

Goed 9.3 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
1656 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook