Hempel Silic One rood

Artikelnr: 69865
Prijs per 750 ml € 72.50 59.00 Op voorraad Gratis verzending
Voeg toe aan verlanglijst

Artikelomschrijving

Is een biocidevrije, high-solid, niet aanhechtende coating die uithardt onder invloed van luchtvochtigheid. Een microlaag hydrogel op basis van siliconen zorgt voor een gladde, lage oppervlakte-energie-afstotende coating. Deze laag voorkomt dat organismen zich aan de romp en de schroef vastzetten, terwijl de siliconenpolymeren de zelfreinigende werking bevorderen. Voor gebruik als niet-aanhechtende coating voor boten van polyester en staal.

  • Kleur: rood/red
  • Glasgraad: glanzend
  • Applicatie: kwast, rollen
  • Rendement: 10,1m² per liter
  • Gereedschapsreiniger: Thinner 808 (No 3)

Antifouling aanbreng benodigdheden:

Wat is een Fouling Release systeem?

  • Onderwatercoating ter voorkoming van aangroei
  • Vormt een antihechtlaag
  • Kopervrij

In tegenstelling tot de antifoulinglaag maakt het Fouling Release systeem geen gebruik van biociden. Dit product op siliconenen hydrogelbasis verleent het coatingoppervlak op water gelijkende eigenschappen. Hierdoor kunnen aangroeiende organismen zich niet meer zo makkelijk op de romp afzetten en vallen ze er sneller af wanneer de boot in beweging is.

Wat is hydrogel?

Hydrogel is gebaseerd op unieke, niet-reactieve polymeren, die aan de verflaag worden toegevoegd en een onzichtbare beschermlaag tussen het rompoppervlak en het water vormen. Aangroeiende organismen nemen de romp als een vloeistof waar en hechten daardoor veel minder snel aan het materiaal.

Kan de hydrogel na verwijdering weer worden opgebouwd?

De polymeren, die voor de vorming van hydrogel verantwoordelijk zijn, zijn gelijkmatig in de coating verdeeld. Zodra het voor de hydrogelvorming verantwoordelijke polymeer met water in aanraking komt, vormt zich onmiddellijk een nieuwe hydrogelcoating, nadat de oorspronkelijke hydrogel wordt verwijderd.

Reiniging

Snelle motorboten
Bij snelle motorboten werkt Hempel’s Silic One zelfreinigend.

Langzame boten – Zeilboten
De coating kan zo vaak als gewenst/nodig worden gereinigd, om een perfect schoon oppervlak met extreem geringe wrijving te verkrijgen. Hempel’s Silic One is makkelijk te reinigen. Selecteer één van de volgende opties:
Optie 1
Oppervlak door middel van hogedrukreiniging met zoet water reinigen.
Optie 2
Spons met fijne poriën of doek gebruiken, daarna met slang afspoelen. Let erop dat het oppervlak tijdens de reiniging niet wordt bekrast.

BELANGRIJK
Gebruik geen borstels met harde haren of iets dergelijks

Onderhoud

Het onderhoud van Hempel’s Silic One is eenvoudig en probleemloos. De onderhoudskosten zijn lager dan bij de conventionele antifouling.

Het Silic One System werkt effectiever als de boot in het water blijft. Als de boot wordt gebruikt bij zware weersomstandigheden of gedurende langere periode uit het water wordt gehouden, kan het nodig zijn om elk jaar een nieuwe toplaag aan te brengen.

Klantbeoordeling

Goed 9.2 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
3794 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook