Icom IC-M506GE marifoon Atis/DSC klasse D+GPS

Artikelnr: 63188
Prijs per stuk € 719.95 599.00 Op voorraad Gratis verzending
Voeg toe aan verlanglijst

Artikelomschrijving

De Icom IC-M506GE is een uitgebreide marifoon met volledige  DSC (Digital Selective Calling) functionaliteit. Daarnaast beschikt deze marifoon over een ingebouwde AIS (Automatic Identification System) ontvanger. Deze receiver geeft real-time AIS informatie over het scheepsverkeer weer op het display. Deze informatie kan ook worden weergegeven op een plotterscherm via NMEA0183 en NMEA2000. Met de AIS target call functie is het mogelijk om een individuele DSC call te maken naar een ander schip, wat een erg belangrijke functie is in geval van nood.

ADVIES VOOR HET KOPEN VAN EEN MARIFOON
In ons blog over marifoons vind je meer informatie over de werking, technieken en regels van de marifoon.

AIS

De geïntegreerde AIS receiver geeft real-time informatie over het scheepsverkeer weer op het display. Met de AIS target call functie maak je gemakkelijk een  individuele DSC call naar een ander schip. Op het  132×96 display kan de plotter, target list en danger list weergeven. Deze informatie kan ook op een MFD weergegeven worden.     

Scheepsverkeer

Class D DSC

De ingebouwde DSC Watch functie monitort CH. 70 (DSC kanaal) activiteiten, zelfs wanneer je oproepen ontvangt op een ander kanaal. Tot wel 100 DSC adres ID’s kunnen geprogrammeerd worden. De DSC functies zijn onder andere distress, individueel, groep, alle schepen, noodgeval, positie verzoek en test oproepen.

NMEA0183 en NMEA2000

De Icom IC-M506GE kan gemakkelijk in een netwerk worden opgenomen via NMEA0183 en NMEA2000. Hierdoor kan de IC-M506GE informatie krijgen en versturen naar andere apparatuur in het netwerk zoals GPS informatie, AIS, DSC oproepen, radiofrequenties en PGN lijsten. De IC-M506GE heeft een interne GPS antenne.

Geluidskwaliteit

De Icom IC-M506GE maakt gebruik van Active Noise Cancelling. Hierdoor wordt tot wel 90% van het achtergrondgeluid van een inkomende oproep en 30% van een uitgaande oproep eruit gefilterd. Het is ook mogelijk om deze functie uit te zetten.

Two-Way Hailer

Sluit de Icom IC-M506GE aan op een speaker en je beschikt over een misthoorn. Deze kan je zelf bedienen, maar kan ook automatisch zijn werk laten  doen. Voor de automatische functie zijn er vier verschillende signalen beschikbaar.

Het aansluiten op een speaker maakt het ook mogelijk om via de microfoon te communiceren met mensen op het dek of aan de kust. Wat mensen terug zeggen kan worden gehoord via de hailer speaker. De ingebouwde 25W versterker maakt het mogelijk om luid en duidelijk te praten.

Montage

Standaard wordt voor de montage een U-vormige opbouwbracket meegeleverd. Heb je de marifoon liever ingebouwd? Dat is mogelijk met de los verkrijgbare inbouwset.

Extra handset

Het is mogelijk om een tweede handset aan te sluiten waarop de IC-M506 volledig bediend kan worden. Deze kan daarnaast ook als intercom gebruikt worden.

AIS TIP 

Dit product hebben we besproken in een blog item waar we dieper ingaan op AIS systemen.

Icom IC-M506 bijzonderheden

 • AIS en GPS ontvanger ingebouwd
 • NMEA0183 & NMEA2000
 • Class D DSC
 • Frequentie 156.025 - 163.275MHz
 • Aansluiten op speaker mogelijk
 • Aansluiten op plotter mogelijk
 • Ingebouwde 25W versterker
 • Extra handset als optie
 • Waterdicht (IPX8)
 • Gewicht 1,4 kg
 • Gebruikstemperatuur –20°C to +60°C
 • Verbruik 25W
 • Microfoon, voedingskabel en U-vormige beugel meegeleverd

Klantbeoordeling

Goed 9.3 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
3264 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook