Verf

Je wilt je boot verven en bent op zoek naar de beste producten? Dan ben je bij KOK watersport aan het goede adres. Wij hebben alles in huis voor jouw schilderklus. Van antifouling en jachtlak tot aan bilgeverf en voorbehandelingsproducten.

Weergave
Sorteer
1 / 12

Antifouling

Het is van belang om het onderwaterschip te beschermen met antifouling (letterlijk vertaalt ‘anti-aangroei’). Dit voorkomt aangroei van bijvoorbeeld algen of schelpen en houdt de boot in een goede conditie.

Welke antifouling kopen?

Welke antifouling je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Voor langzaam varende boten (tot 25 knopen) wordt zelfslijpende antifouling (ook wel zachte antifouling of zelf polijstende antifouling genoemd) aangeraden omdat het door de wrijving met het water geleidelijk afslijt. Als je deze verf op een snelle motorboot zou aanbrengen, slijt het te snel af. Een harde antifouling is dan beter geschikt.

De antifoulings van International worden veel toegepast. Dit merk maakt duidelijk onderscheid tussen zachte en harde antifoulings.

Alle drie de varianten zijn te verdunnen met International Thinner No. 3. De antifoulings van International kunnen tot 6 maanden voor tewaterlating worden aangebracht.

Epifanes heeft ook antifoulings van hoogwaardige kwaliteit in het assortiment.

  • Epifanes Copper Cruise: zelfslijpend, koperhoudend, geschikt voor vrijwel alle boten varend tot 55 km/u op zoet en zout water
  • Epifanes Foul Away: zelfsijpend, kopervrij, kan op een aluminium onderwaterschip worden toegepast, geschikt voor zoet en tijdelijk zout water

Copper Cruise dient maximaal 1 maand voor tewaterlating te worden aangebracht. Foul Away kan je probleemloos tot 6 maanden voor de tewaterlating toepassen.

Seajet 023 antifouling is een koperhoudende, zelfslijpende onderwaterverf geschikt voor zoet en zout water. De verf is verkrijgbaar in handige grootverpakkingen van 5 liter en is eventueel te verdunnen met Seajet Thinner.

Antifouling aanbrengen

Voordat antifouling kan worden aangebracht dient de ondergrond egaal (geen losse delen) en stofvrij te zijn. Ga je schuren? Gebruik dan nat schuurpapier om eventuele inademing van giftige stoffen te voorkomen. Ontvetten kan met International Super Cleaner. Als de oude verflaag nog intact is, kan na het schuren en ontvetten gelijk een nieuwe laag worden aangebracht. Anders is het raadzaam om eerst een primer toe te passen. Ook wanneer je overgaat op een ander type antifouling is het verstandig om eerst een hechtprimer aan te brengen, zoals International Primocon. Voor meer informatie en een uitgebreid stappenplan verwijzen we je graag door naar ons blog Antifouling aanbrengen: de complete handleiding.

Bilgeverf

In onze (online) watersportwinkel kan je bilgeverf kopen van de topmerken Epifanes en International. Epifanes bilgeverf en International Danboline zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in bilges, kettingbakken, machinekamers en andere ruimtes waar gedurende enige tijd water in kan blijven staan. De producten bieden bescherming tegen vochtopname en weersinvloeden en zorgen voor een duurzame eindafwerking. Daarnaast zijn ze bestand tegen olie en brandstof. Je kan kiezen voor een grijze of witte variant.

Antislipverf

Antislipverf is op veel plekken in de boot een noodzaak. Het voorkomt uitglijden op het gladde dek of in de kuip. Wij verkopen kant en klare antislipverf, zoals de Epifanes antislipverf, en antislippoeder die je zelf aan een jachtlak kan toevoegen. 

Bootlak

Met bootlak bescherm je het schip optimaal tegen schade door uv-straling en (zee)water. Bovendien geeft het een mooie glans. De IJssel Double Coat (ofwel DD lak), Epifanes Mono-urethane en Epifanes Poly-urethane zijn favoriet onder veel booteigenaren.

Voorbehandelingsproducten

Voor elke schilderklus geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Wij hebben diverse producten in ons assortiment waarmee je de boot goed kan voorbehandelen.

Is de oude verflaag in een slechte staat? Verwijder deze dan met een afbijtmiddel. Herstel eventuele beschadigingen of oneffenheden met een plamuur. Epoxyplamuur is goed geschikt voor onder de waterlijn. Besteed daarnaast aandacht aan het zetten van primer lagen en verdun eventueel de bootverf.   

Volledig assortiment

Naast eerdergenoemde producten verkopen wij ook waterlijnverf, vernis en olie. Ontdek het aanbod in onze webshop of watersportwinkel!

Klantbeoordeling

Goed 9.2 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
3714 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook