Verwarmen

Wil je het in het voor- en najaar behaaglijk maken aan boord en er in de avonden lekker warm bijzitten? Kies dan voor een scheepsverwarming! Dit zorgt voor optimaal comfort en verlengt het vaarseizoen aanzienlijk.

Weergave
Sorteer
1 / 3

Heteluchtverwarming

De meeste scheepskachels transporteren warme lucht door de boot met speciale slangen. Deze zogeheten heteluchtverwarmers worden vooral toegepast aan boord van pleziervaartuigen. Sommige exemplaren worden ook buiten de watersport gebruikt in bijvoorbeeld campers en vrachtwagens.

Werking

Een heteluchtverwarming heeft stroom nodig (12 of 24 volt) en dieselbrandstof. Omdat je enkel “schone” lucht wilt verspreiden door het schip is frisse lucht voor de aanzuiging ook belangrijk. Met slangen en uitblaasmonden wordt de warme lucht getransporteerd en verspreid door de boot. Ook voor de verbrandingslucht is er een “frisse” luchtinlaat nodig. Daarnaast zit de uitlaat waar een speciale rvs-uitlaatslang voor benodigd is. Die je overigens kan isoleren.

Compleet assortiment

Wij verkopen bootkachels van de merken CN, Foetsie, Haba, Autoterm (voorheen Planar) en Webasto. Wanneer je een pakket aanschaft, heb je alles in huis om de kachel werkend te stellen. Voor eventuele uitbreidingen hebben wij alle benodigde accessoires en onderdelen in het assortiment, van bochten en aftakstukken tot uitblaasmonden en luchtslangen. 

Waterverwarmer

Het merk Autoterm biedt ook een waterverwarmer. Het model ‘Binar’ zit in ons assortiment. In feite is dit een motorblok verwarmer die de koelvloeistof van de motor verwarmt. Als het een vooraf ingestelde temperatuur bereikt heeft, dan zal de ventilator aanslaan en het interieur verwarmen. Ook kan de Binar in combinatie met een boiler worden gebruikt. Zo kan je als het ware een cv-installatie aan boord creëren.

Advies nodig over verwarming aan boord?

Wij kunnen ons voorstellen dat je hulp nodig hebt bij het samenstellen van een verwarmingsinstallatie aan boord. Onze specialisten staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of bezoek de watersportwinkel in Rotterdam.

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4274 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook