Vorige
2 / 2

Raymarine ST2000+ helmstok stuurautomaat

Artikelnr: 17047
Prijs per stuk € 756.00 519.00 Op voorraad Gratis verzending
Voeg toe aan verlanglijst

Artikelomschrijving

De Raymarine ST2000+ is een zeer betrouwbare helmstok stuurautomaat. De helmstok stuurautomaten behoren wereldwijd tot de populairste stuurautomaten, vanwege hun duurzaamheid, gebruiksgemak en nauwkeurigheid. Dankzij de hercirculerende kogelaandrijving  en het efficiënte technische ontwerp is dit de ideale stuurautomaat voor zeiljachten met een maximale waterverplaatsing tot 4500kg.

Betrouwbaar

Helmstok stuurautomaten zijn al in 1973 uitgevonden door Autohelm. Deze stuurautomaten zijn ongekend populair geworden, vanwege hun nauwkeurigheid en gebruiksgemak. De ST2000+ is geschikt voor zeilboten met een maximale waterverplaatsing tot 4500kg. Heb je een kleinere zeilboot? De ST1000+ helmstok stuurautomaat is geschikt voor zeiljachten met een maximale waterverplaatsing tot 3000kg. Let op! Ga altijd uit van een volledig beladen boot. Deze is vaak 20% zwaarder dan de onbeladen boot.

Standalone of netwerkverbinding

De ST2000+ kan gebruikt worden als standalone stuurautomaat, maar kan ook worden gebruikt in combinatie met SeaTalk of NMEA0183 netwerk.

Eenvoudig in gebruik

De ST2000+ is uitermate gebruiksvriendelijk. Alle benodigde instrumenten zijn verwerkt in de waterdichte ST2000+. De koers wordt bepaald met het ingebouwde kompas. De ST2000+ maakt gebruik van een cardanisch opgehangen fluxgate elektronisch kompas.

Met de 6 verlichte toetsen bedien je de ST2000+ gemakkelijk. Het LCD scherm heeft ook achtergrondverlichting, wat erg handig is wanneer deze in het donker bediend moet worden.

Handige functies

De Raymarine ST2000+ heeft een aantal handige extra functies, waaronder:

AutoTack: deze functie maakt het mogelijk om de zeilen te bedienen terwijl de stuurautomaat overstag stuurt.

AutoSeastate: deze functie past het verbruik van de accu aan de omgeving aan, om zo vermogen te besparen. Op een kalme zee zal er minder stroom worden verbruikt dan op een woeste zee. Het is mogelijk om dit zelf in te stellen, maar het systeem kan dit ook automatisch doen.

Windtrim: wanneer je de ST2000+ aansluit op een compatible windmeter kan de data doorgestuurd worden naar de ST2000+. WindTrim elimineert effecten van turbulentie en korte windvariaties, om zo de koers ten opzichte van de schijnbare wind te handhaven.

Alarm: Het is mogelijk om verschillende alarmen in te stellen. Bijvoorbeeld wanneer je van de koers af vaart.

Optionele afstandsbediening

Met de draadloze Raymarine S100 afstandsbediening bedien je de ST2000+ overal aan boord. Erg handig als je alleen vaart en je wat moet doen op het voordek.

Montage

De ST2000+ monteren is erg makkelijk. Deze is ook weer snel te demonteren. Op het helmhout dient een beugel gemonteerd te worden waar de ST2000+ ingeklikt kan worden. In de bakskist moet een busje geplaatst worden zodat de stuurautomaat kan scharnieren. Monteer daarnaast de 12V stekker en de ST2000+ is klaar voor gebruik.

Raymarine ST2000+ bijzonderheden

 • Aanbevolen maximale waterverplaatsing 4500kg
 • Geïntegreerd kompas
 • Montage bakboord of stuurboord
 • Duw/ trekkracht 77kg
 • Slag 236mm
 • Toets- en displayverlichting
 • 1x SeaTalk
 • 1x NMEA0183
 • Gewicht 1,53kg
 • Voeding 12V
 • Werkspanning 10-16V
 • Verbruik 40mA
 • Raymarine A12005


Meer weten over Raymarine?

In ons blog over Raymarine geven we een overzicht van de producten die Raymarine ontwikkelt en produceert. De eigenschappen en voordelen van deze artikelen worden uitgebreid beschreven zodat je een goed beeld krijgt van het assortiment.

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4274 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook