Standard Horizon GX2200E

Artikelnr: 38927
Prijs per stuk € 465.00 395.00 Op voorraad Gratis verzending
Voeg toe aan verlanglijst

Artikelomschrijving

De Standard Horizon GX2200E is een compacte marifoon met ingebouwde AIS (Automatic Identification System) functionaliteiten. De AIS marifoon heeft een ingebouwde 66 kanaals WAAS GPS ontvanger en een geïntegreerde AIS receiver. Het is een gerust gevoel om te weten dat je kan vertrouwen op een VHF radio signaal met DSC (Digital Selective Calling) en een geïntegreerd AIS/GPS systeem dat je op hetzelfde moment kan gebruiken. Zeker als er veel verkeer op het water is.

ADVIES VOOR HET KOPEN VAN EEN MARIFOON
In ons blog over marifoons vind je meer informatie over de werking, technieken en regels van de marifoon.

Standard Horizon AIS marifoon

De GX2200E is de vervanger van de GX2100E. Ondanks de kleine afmetingen (180 x 80 x 160mm) van deze AIS marifoon zijn de resultaten verbluffend. Hij kan de informatie uitwisselen met een 38400 of 4800 baudrate plotter voor het bijwerken van de eigen positie en het versturen van eventuele AIS informatie naar de plotter. De Standard Horizon GX2200E is ook geschikt voor plotters met maar één NMEA0183 poort.

GX2200E gebruiksgemak

Het eigen scherm van deze AIS marifoon is 1.8 inch groot en geeft alle belangrijke gegevens van schepen in de buurt weer zoals het MMSI nummer (Maritime Mobile Service Identity), maar ook de koers, snelheid, roepnaam en scheepsnaam. Het is eenvoudig om contact te leggen met AIS targets via DSC. En mocht de situatie er aanleiding toe geven is er een CPA (Closest Point of Approach) en TCPA (Time to Closest Point of Approach) alarm beschikbaar voor als er een boot te dicht bij komt.

De ingebouwde antennesplitter maakt het mogelijk om zowel AIS data te ontvangen en de marifoon te laten zenden of te ontvangen terwijl dezelfde antenne wordt gebruikt. De ClearVoice noise cancelling technologie zorgt ervoor dat spraak zo duidelijk overkomt.

Loud hailer

Op de GX2200E kan ook een speaker worden aangesloten. Hiermee kan de AIS marifoon worden gebruikt als loud hailer en als misthoorn. Er zijn vier verschillende misthoorn geluiden beschikbaar.

Stevige behuizing

De GX2200E heeft een stevige behuizing en is IPX7 waterdicht. Dit betekent dat deze AIS marifoon tot 30 minuten onder water kan tot een diepte van 1 meter. Het front beschikt over een verlichte display en toetsen.

Inbouw

De GX2200E AIS marifoon kan met de standaard meegeleverde beugel worden opgebouwd. Maar er is ook een Standard Horizon inbouwkit beschikbaar die je tevens online kan kopen.

Extra handset als optie

Het is mogelijk om een tweede handset aan te sluiten waardoor nog meer controle over het toestel en de beschikbare gegevens ontstaat. Deze kan dan ook als intercom fungeren.

Let op

Bij het bestellen is het belangrijk om aan te geven welke uitvoering het betreft. Een binnenvaart of combi uitvoering. Ook is het belangrijk om te weten dat voor ingebruikname zowel het MMSI nummer, maar ook de scheepsnaam en roepnaam ingevoerd moeten worden. Dit kan slechts één keer door de consument zelf. Daarna zal dit door de dealer moeten gebeuren. In de winkel kunnen we persoonlijk helpen met het invoeren van deze gegevens. Maar ook online bestellen is geen probleem. Bel ons op 010-2857177 voor telefonische ondersteuning!

AIS TIP

Dit product hebben we besproken in een blog item waar we dieper ingaan op AIS systemen.

Standard Horizon GX2200E bijzonderheden

 • DSC klasse D
 • AIS receiver
 • 66 kanaals WAAS GPS ontvanger
 • Waterdicht IPX7
 • Ingebouwde antenne splitter
 • Frequentiebereik 156.050 - 163.275
 • Verbruik 25W
 • Afmetingen 180 x 80 x 160mm
 • Gewicht 1.45 kg
 • ATIS & MMSI zelf te programmeren
 • Inclusief kanaal 31

Meer informatie over Standard Horizon?

In ons Standard Horizon blogitem vind je meer informatie over het merk en over de producten die wij in ons assortiment hebben.

Klantbeoordeling

Goed 9.2 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
3445 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook