Redding & zwemvesten

Wij verkopen reddings- en zwemvesten voor dames, heren, kinderen én honden. Of je nou op binnenwater, een groot meer of op zee gaat varen, wij hebben het juiste vest!

Weergave
Sorteer
1 / 7

Het verschil tussen een reddingsvest en zwemvest

Een reddingsvest is ontwikkeld om verdrinking te voorkomen. De drenkeling wordt automatisch in de rugwaartse positie gedraaid zodat de luchtwegen vrij blijven. Een zwemvest is een drijfhulpmiddel, je moet zelf in de juiste positie gaan liggen. Het heeft minder drijfvermogen dan een reddingsvest en wordt veel gebruikt door dinghy zeilers en voor funsporten, zoals waterskiën.

Reddingsvesten

Op de meeste wateren is het verplicht om voor iedere opvarende een reddingsvest aan boord te hebben. Wij verkopen verschillende uitvoeringen van de merken Besto, Crewsaver, Lalizas, Secumar en Spinlock. Genoeg keuze dus! Afhankelijk van onder meer het vaargebied, gewenste comfortniveau en de uitrusting maak je een keuze. Sommige vesten zijn compleet uitgerust met sprayhood en lampje, zoals het deckvest van Spinlock. Veel andere vesten kan je hiermee uitbreiden.

Er zijn grofweg twee soorten reddingsvesten: schuimvesten (de felgekleurde oranje exemplaren) en automatisch opblaasbare reddingsvesten. De keuze voor een schuimvest is afhankelijk van je gewicht. Opblaasbare vesten zijn verkrijgbaar met een drijfvermogen van 150N tot 300N. 165N is geschikt voor binnenwater, zoals het IJsselmeer. Een vest in de hoogste categorie kan worden gebruikt op open water, zee en op de oceaan.

Voor de allerkleinsten hebben we opvallend gekleurde baby reddingsvesten. Deze zijn uitgevoerd met een hoge kraag, beenband en reflectiestrips en uiteraard CE-gekeurd. Let goed op de maat. Een vest mag niet te klein of te groot zijn. In het assortiment vind je ook automatische reddingsvesten voor kinderen vanaf een gewicht van 15 kilogram. 

Toebehoren van automatische reddingsvesten

Je kan bij ons ook terecht voor noodverlichting, cilinders, smelttabletten, herlaadsets en andere toebehoren van automatische reddingsvesten. Ontdek het aanbod.

Een automatisch reddingsvest laten keuren?

In een noodsituatie is het van levensbelang dat een reddingsvest correct functioneert. Exemplaren van bekende merken als Spinlock en Secumar kunnen via ons worden gekeurd door een gespecialiseerde partij. Meer informatie lees je in het blog Reddingsvest keuren en onderhoudstips.

Zwemvesten

In ons assortiment vind je zwemvesten van de merken Besto, Jobe, Secumar en Spinlock. De keuze is afhankelijk van de toepassing.

De nylon vesten met schuim van Secumar en Spinlock worden vaak door zeilers gekozen en over een spraytop of nylon shirt gedragen. 

De neopreen vesten van Jobe zijn ideaal voor tijdens het waterskiën en wakeboarden en voor op de funtube. Neopreen is zacht en comfortabel materiaal wanneer je het direct op de huid draagt.

Hulp nodig bij het kiezen van een zwemvest?

Lees dan ons blog Zwemvest: wanneer nodig en welk exemplaar?

Reddingsboeien en -kussens

Maak je veiligheidsuitrusting compleet met een reddingsboei en/of -kussen.

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4410 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook