Bynolyt verrekijkers. Welk model past het best bij mij?

Geplaatst op 14 november 2018 in Navigatie

verrekijker boot

De verrekijkers van Bynolyt worden veel gebruikt door watersporters en hebben zich meer dan bewezen. Het van oorsprong Nederlandse merk staat bekend om zijn kwaliteit, innovatie, gebruiksgemak én scherpe prijsstelling.

Een goede verrekijker is een handig hulpmiddel voor aan boord. Je hebt hem zo vaak nodig, dat het eigenlijk niet mag ontbreken tussen je bootaccessoires. De naam van een brug lezen, kijken of de lichten van de sluis als op groen staan of gewoon even observeren wat voor moois de natuur te bieden heeft. Ook kun je verdachte situaties beter bekijken, wat de veiligheid aan boord verhoogt.

Bynolyt heeft diverse verrekijkers voor de watersport in zijn assortiment. Met behulp van de informatie in dit blog kun je voor jou het meest geschikte model selecteren.

7x50 verrekijkers

In de watersport wordt meestal een 7x50 verrekijker gebruikt. Dit is niet voor niks; ze bieden de ideale combinatie van lichtsterkte en vergroting op het water. Met een zevenmaal vergrotende kijker kun je op een bewegende boot de verrekijker nog net stil genoeg houden voor een scherp beeld. Bij verrekijkers die meer vergroten mis je al snel scherpte. Ook wordt het gezichtsveld bij een verrekijker die meer vergroot steeds kleiner, waardoor objecten lastig te zien zijn.

Het getal 50 zegt iets over de lensgrootte. Simpel gezegd geldt; hoe groter de lens, hoe meer lichtinval en hoe helderder het beeld. De verhouding tussen de vergroting (7) en lensgrootte (50) is ideaal voor watersporters.

Hieronder gaan we dieper in op 7x50 verrekijkers van Bynolyt.

verrekijker boot

Bynolyt Seal

De Bynolyt Seal is een waterdichte verrekijker geschikt voor alle weersomstandigheden. De gasvulling voorkomt het inwendig beslaan van de optiek en de buitenste lenzen hebben een water- en vuilafstotende coating. Deze coating zorgt ervoor dat waterdruppels en vuil het beeld nauwelijks verstoren. Daarnaast geeft de verrekijker een mooi, scherp en zeer helder beeld. Het ergonomische ontwerp levert optimaal comfort en functionaliteit. Omdat de kijker goed en prettig in de hand ligt, kun je hem namelijk langer stilhouden. Verder zorgt de rubberen bekleding voor een stevige grip en bescherming tegen stoten. Door de grote vrije oogafstand (23 millimeter) en de uitdraaibare oogschelpen is de Bynolyt Seal ook goed geschikt voor brildragers. Het rechter oculair kan worden verdraaid om eventuele verschillen in oogsterkte te corrigeren. Bovendien is deze kijker, dankzij de brede instelrol, ook met handschoenen aan in de kou goed te bedienen.

Bynolyt Searanger 2

De Bynolyt Searanger 2 is een handig en populair hulpmiddel voor watersporters. De verrekijker is namelijk waterdicht én voorzien van een geïntegreerd, verlicht kompas met schaalverdeling. De schaalverdeling maakt het mogelijk om de afstand en hoogte van een object te bepalen. De Bynolyt Searanger 2 is dus niet alleen een verrekijker, maar ook een goed navigatie-instrument. Valt hij overboord? Geen nood; de kijker blijft drijven en is makkelijk terug te vinden door de felgekleurde behuizing en drijfriem. Daarnaast zorgt de rubberen bekleding voor een stevige grip en gaat de gasvulling condensvorming tegen. Door de grote lichtsterkte kun je ook bij schemering en mist goed de weg vinden. Bovendien zijn de oculairs individueel af te stellen ("individual focusing") voor optimale scherpte vanaf 9 meter tot oneindig.

Bynolyt Searanger 2  

Bynolyt Searanger 3

De Bynolyt Searanger 3 is ook een waterdichte verrekijker met afstandsmeter voor optimale navigatie. Door het geïntegreerde kompas met schaalverdeling is het mogelijk om afstanden en hoogtes te berekenen van objecten. Door de ingebouwde verlichting kan het kompas ook ’s nachts worden afgelezen. Daarnaast is de verrekijker uitgerust met grote oculairs voor een extra stabiel beeld, wat handig is bij veel golfslag. De oculairs zijn, met behulp van grote instelringen, eenvoudig individueel scherp te stellen. Door middel van de aparte focusinstelling is de Bynolyt Searanger 3 vanaf 9 meter oneindig scherp. Zelfs met handschoenen aan gaat instellen gemakkelijk, ideaal voor koude omstandigheden. De multicoating op de lenzen zorgt voor een zeer helder beeld en de hydrofobische coating voorkomt dat waterdruppels het zicht belemmeren. Bovendien ligt de kijker stabiel in de hand en verhoogt de rubberen bekleding de schokbestendigheid.

Bynolyt Runner

De Bynolyt Runner is een lichte, scherp geprijsde verrekijker met goede prestaties. De kleuren worden natuurgetrouw weergegeven en de detailscherpte is uitstekend. Omdat vrijwel geen licht door reflecties verloren gaat, is deze verrekijker zeer geschikt voor in de schemering. Door het grote gezichtsveld is de Bynolyt Runner ook ideaal voor het waarnemen van objecten die snel door het beeldveld bewegen. Daarnaast zorgt de rubberen bekleding voor bescherming en extra houvast. De brede instelrol maakt de verrekijker ook met handschoenen aan makkelijk te bedienen. Bovendien is de Bynolyt Runner door de omvouwbare oculairrubbers ook goed geschikt voor brildragers.

Bynolyt 7x50 verrekijker kopen?   

In dit blog hebben we vier Bynolyt verrekijkers voor de watersport beschreven. Ben je er nog niet helemaal uit welk model je moet kiezen? Geen probleem, neem contact met ons op en we adviseren graag. Langskomen in de watersportwinkel kan natuurlijk ook.  

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4322 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook