Kompassen

Het oorspronkelijke kompas werd al in de 12e eeuw op zee gebruikt om de richting ten opzichte van het noorden te bepalen. Tegenwoordig is er veel geavanceerde navigatieapparatuur verkrijgbaar, maar het kompas wordt ook nog vaak toegepast.

In onze (online) watersportwinkel vind je kwalitatieve handpeilkompassen en stuurkompassen van de merken Ritchie en Plastimo. Je hebt keuze uit diverse maten, kleuren en eigenschappen. Bovendien verkopen we ook onderdelen voor Plastimo kompassen, zoals een afdekkap en beugel.

Weergave
Sorteer

Handpeilkompassen

Met een handpeilkompas kan je jouw huidige positie bepalen. Het meet de magnetische richting van objecten ten opzichte van de gebruiker. Als je het ons vraagt is dit een onmisbare bootaccessoire, ook als je al een GPS-ontvanger aan boord hebt. Het is namelijk niet afhankelijk van stroom of satellietontvangst en daardoor de ideale back-up.

Meer informatie lees je in ons blogitem over handpeilkompassen.

Stuurkompassen

Een stuurkompas geeft de koers die je vaart aan. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar:

Een magnetisch kompas met een cardanische ophanging wordt vaak aangeduid als scheepskompas. De populaire Plastimo Contest 101 vormt hier een uitzondering op. Dit scheepskompas kan je installeren op een goed zichtbare en handige plek, bijvoorbeeld naast de kajuitingang.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blogitem over stuurkompassen.

Kompas voor de watersport kopen

Ontdek ons aanbod in de webshop of megastore! En schroom bij vragen niet om contact met ons op te nemen.

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4315 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook