Elektra

Ook voor boot elektra ben je bij KOK watersport aan het juiste adres. Navigatieverlichting, elektronische apparaten en producten voor het aanleggen van stroom aan boord; je vindt het allemaal in onze (online) watersportwinkel.  

Omvormers, accu’s en laders

De hoeveelheid apparatuur aan boord neemt toe waardoor een betrouwbare stroominstallatie steeds belangrijker wordt. Telefoons en tablets moeten worden opgeladen en velen willen het comfort van thuis nabootsen met zware huishoudelijke apparaten.

Met de omvormers die wij verkopen van Victron en Mastervolt is veel mogelijk. Heb je meerdere apparaten aan boord die redelijk veel vermogen eisen? (bijv. apparaten die warmte produceren) Laat je dan goed informeren voordat je een omvormer aanschaft. Je kan ook ons blog Omvormers voor op de boot raadplegen.  

De omvormer zit aangesloten op de accu of accu’s (bij serie- of parallelschakeling). Accu’s dienen uiteraard geladen te worden zodat je niet zonder stroom komt te zitten, maar ook ter bevordering van de levensduur. Accu’s, acculaders en combi’s (een lader en omvormer in één behuizing) zijn ook bij ons verkrijgbaar.

De meeste watersportartikelen kan je online bestellen. Sommige producten, zoals accu’s, mogen niet per post worden vervoerd en zijn uitsluitend verkrijgbaar in de megastore.

Zonnepanelen en windgeneratoren

Wanneer je onafhankelijk van walstroom gebruik wil maken van het boordnet, zijn zonnepanelen en/of een windgenerator onmisbaar. Het is ook nog eens zeer milieuvriendelijk.

Wij verkopen vaste en flexibele zonnepanelen voor de boot. Laatstgenoemde zijn overloopbaar waardoor je niet hoeft in te leveren op effectieve ruimte aan boord. Onze productspecialisten kunnen je informeren over de mogelijkheden en beste keus voor jouw schip. In ons blog over zonnepanelen geven we ook meer informatie.

Een correcte en veilige aansluiting

Zorg voor een juiste installatie en gebruik kabels die geschikt zijn voor omstandigheden aan boord. Let op de dikte en gebruik kabelschoenen voor een veilige verbinding. Als de kabel moet worden voorzien van een zekeringhouder met zekering, dan wordt dit aangegeven in de handleiding van het apparaat dat wordt aangesloten. Hier lees je ook hoeveel ampère de zekering moet zijn. Laat je bij twijfel over keuze voor o.a. de kabeldikte adviseren door een van onze specialisten.

Voor een veilige verbinding tussen de apparaten en wal en schip hebben wij scheidingstrafo’s en scheidingsdiode ’s in het assortiment. Raadpleeg ons blog Walstroom aansluiten op de boot voor meer informatie.

Controle en monitoring

Voor controle en monitoring van de apparatuur, zoals de omvormer en acculader, zijn er diverse instrumenten verkrijgbaar. De Victron BMV-serie is erg populair onder booteigenaren.

Efficiënte bootverlichting

Veel bootverlichting, zoals navigatielantaarns en deklampen, zijn leverbaar in een efficiënte led-uitvoering. Ook losse lampjes ter vervanging van je huidige lichtbronnen zijn bij ons voorradig in led. Het merk NauticLED is hierin een van de koplopers.

Elektrische apparaten

Op het gebied van boot elektra vind je bij ons in het assortiment ook ruitenwissers, scheepshoorns, gasdetectoren en radio- en audio apparatuur. Sommige radio’s van Fusion kunnen worden aangesloten op het NMEA2000-netwerk voor koppeling met onder meer een multifunctionele display. 

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4393 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook