Reddingsmiddelen

Wij hebben een ruim aanbod aan reddingsmiddelen voor de boot. Van brandblussers en radarreflectoren tot misthoorns en lifelines.

Weergave
Sorteer
1 / 2

Brandblussers

We hoeven niet uit te leggen dat het verstandig is om een brandblusser aan boord te hebben. Er zijn verschillende exemplaren leverbaar.

Voor plezierboten wordt een 2 kg brandblusser aangeraden. Deze is hanteerbaar en kan op een makkelijk bereikbare plek worden bevestigd. 

We hebben ook een kleine handzame brandblusser van Prymos in het assortiment. Deze is ideaal voor op de boot, maar ook voor in de auto of camper. Maak het compleet met een bijpassende houder.

Er zijn schuim- en poederblussers verkrijgbaar. Een schuimblusser is gevuld met water en een schuimvormend middel en dooft het vuur door zuurstof weg te nemen. Het is geschikt voor brandklasse A (vaste stoffen) en B (vloeistofbranden). Een poederblusser bevat droog poeder dat het verbrandingsproces stopt. Het is vorstbestendig, niet elektrisch geleidend en geschikt voor de klassen A, B én C. Deze blusser heeft wel een groot nadeel; het poeder kan gemakkelijk in bijvoorbeeld elektrische apparaten terechtkomen en schade veroorzaken. Daarnaast is het lastig op re ruimen.

Brandpreventie aan boord

In ons blog Brandpreventie aan boord geven we meer informatie over brandblussers en vertellen we hoe je het risico op brand kan verminderen. Daarnaast lees je hoe je een brand aan boord het best kan blussen.

Compleet assortiment

Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor een blusdeken en EHBO-verbanddoos. Laatstgenoemde is verkrijgbaar in een kleine en grote variant. Beide voldoen aan de CE en DIN-normen.

Wij verkopen lifelines en loopbanden waarmee je kan voorkomen dat iemand over boord valt bij extreme weersomstandigheden. Alsook reddingslijnen voor het gemakkelijk aan boord halen van een drenkeling, mocht er onverhoopt toch iets misgaan. Voor een dergelijke noodsituatie is een joon ook erg handig. Deze grote drijvende dobber is meestal voorzien van een vlaggetje en lampje en markeert waar de persoon te water is geraakt.  

Radarreflector

Een radarreflector verhoogt de veiligheid aan boord. Het zorgt er namelijk voor dat je goed zichtbaar bent op de radar van andere schippers. Wij hebben exemplaren van de merken Trem, Echomax, Mobri, Allpa en Firdell in ons assortiment. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blog Radarreflector: zichtbaar voor het overige scheepvaartverkeer

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4393 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook