Raymarine Element: voor vissers die willen presteren

Geplaatst op 25 april 2019 in Navigatie

raymarine element

Raymarine heeft onlangs de nieuwste generatie multifunctionele displays (MFD) met interne gps en sonarmodule geïntroduceerd. De Raymarine Element-serie is een krachtige combinatie van uitgebreide fishfinder en kaartplotter met indrukwekkende prestaties. In dit blog gaan we dieper in op de kenmerken en vertellen we waarom Raymarine Element de beste keus is voor vissers.

Alles wat een visser nodig heeft

Raymarine Element combineert het succes van de bekroonde Axiom-displays met de goede eigenschapen van de Dragonfly. De filosofie achter de Element-serie is een MFD met de beste technologieën voor sport- en recreatievissers, zonder onnodige functionaliteiten. De displays zijn een betaalbare oplossing voor hengelaars die minder tijd kwijt willen zijn aan het zoeken naar vis en meer willen vangen.

Scherp beeld van de onderwaterwereld

De displays zijn uitgerust met RealVision 3D, DownVision en SideVision voor een levensechte weergave van vissen, vegetatie en structuren. De Hypervision-sonartechnologie van 1,2 Megahertz doet daar een schepje bovenop en zorgt voor een ongekend scherp beeld. De hoge frequentie in combinatie met de CHIRP-technologie garandeert een uitstekende lange-afstandsprestatie tot wel 30 meter. Voor beelden over langere afstanden (maximaal 180 meter) kun je overschakelen naar de standaard CHIRP-sonar van 350 KHz. Deze werkt ook in het hoge frequentiebereik van 200 kHz voor vis, bodemtracering op hoge snelheid en diepten tot 900 voet.

Kaartplotter functionaliteiten

De interne gps-ontvanger maakt de Raymarine Element ook inzetbaar als kaartplotter. Handig voor het opslaan van waypoints, volgen van routes en het navigeren naar visstekken. De displays zijn compatibel met onder meer de elektronische vector- en rasterkaarten van Navionics en C-Map.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je het meest uit een Navionics kaart haalt. 

Uiterst gebruiksvriendelijk

De Raymarine Element-serie is speciaal ontwikkeld om het vissers zo makkelijk mogelijk te maken. De intuïtieve bediening en het nieuwe LightHouse Sport-besturingssysteem zorgen voor optimaal gebruiksgemak. Met een grote knop markeer je eenvoudig goede locaties en programmeerbare sneltoetsen bieden direct toegang tot je favoriete pagina’s. Daarnaast maken Navionics SonarChart Live en Raymarine RealBathy het mogelijk om eigen sonarkaarten in HD te produceren. De Quad Core-processor biedt de hoogste prestaties in beeldverwerking en tekent kaarten razendsnel opnieuw. Bovendien is het optisch verlijmde lcd-scherm bestand tegen condens en ook in zonlicht goed afleesbaar. Andere apparaten aansluiten op de MFD? Geen probleem dankzij de NMEA2000-poort.

Modellen

Raymarine Element is verkrijgbaar met een 7-, 9- en 12-inch display en je kunt kiezen voor een uitvoering inclusief of exclusief transducer. De HV-100 transducer is geschikt voor spiegelmontage en de HV-300 kunststof transducer heeft een rompdoorvoer. De transducers combineren HyperVision, DownVision, SideVision en conventionele CHIRP-sonarkanalen in één ontwerp. Hierdoor zijn ze compact en gemakkelijk te installeren.

Raymarine Element transducers  

Inclusief HV-100 transducer

Exclusief transducer

  • Raymarine Element 7
  • Raymarine Element 9
  • Raymarine Element 12

Raymarine Element kopen?

Voor wie meer controle wil bij het zoeken naar vissen, is de Raymarine Element MFD een ideale accessoire aan boord. Als je nog vragen hebt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen of de watersportwinkel te bezoeken.

Klantbeoordeling

Goed 9.1 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
2919 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook