Voorkom bevriezing van het drinkwatersysteem met antivries

Geplaatst op 07 november 2014 in Producten

Niet-giftige-antivries-Starbrite-KOK-watersport

Met de winter voor de deur, wordt het tijd dat we de boot gaan voorbereiden op de kou. Je wilt namelijk niet dat het water in de leidingen gaat bevriezen. Gebruik daarom een niet-giftige antivries voor drinkwater, motor en pompen van Starbrite.

Antivries voor drinkwater, motor en pompen

Deze antivries is niet giftig en kan daarom prima gebruikt worden om bevriezing te voorkomen van het drinkwatersysteem, de boilers en direct gekoelde inboard motoren. Zo blijft je boot beschermd tot -46 graden Celsius. En zo koud wordt het in Nederland gelukkig ook weer niet! Is de winter voorbij? Dan kan het veilig worden geloosd, zonder schade aan te brengen aan het milieu.

Antivries gebruiken op de boot

Je boot beschermen tegen bevriezing is helemaal niet moeilijk. Om te beginnen koop je een jerrycan niet-giftige antivries voor drinkwater. Dit product is verkrijgbaar in onze megastore, maar ook in onze webshop. Daarna tap je het watersysteem volledig af, en giet je -eventueel met een trechter voor het morsen- de volledige inhoud van de jerrycan in het systeem. Vervolgens zet je druk op het watersysteem, zodat de vloeistof zich goed kan verspreiden door de leidingen. Zet bijvoorbeeld de kraan aan. Wanneer de antivries zichtbaar wordt in de wasbak, zet je de kraan weer uit. Ben je wat visueler ingesteld? Bekijk dan dit geluidloze filmpje.

Let op!

Ben je bang dat je zelf bevriest van de kou? Drink dan geen antivries, maar een warm kopje koffie of thee en kleed je lekker warm aan. Lees ook ons eerdere blog over hoe je jouw boot winterklaar maakt.

Klantbeoordeling

Goed 9.2 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
2257 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook