Raymarine eS128 MFD met CHIRP sonar

Artikelnr: 22931
Prijs per stuk € 4289.00 3669.00 Levertijd 3-7 werkdagen Gratis verzending
Voeg toe aan verlanglijst

Artikelomschrijving

De Raymarine eS128 is met zijn 12,1 inch HybridTouch display de grootste variant in de eS-serie. HybridTouch maakt het mogelijk om de eS128 op meerdere manieren te bedienen. Dit kan zowel met het responsive touchscreen als met het toetsenblok en de multifunctionele draaiknop. De eS128 beschikt over een ingebouwde CHIRP + DownVision sonar module. De gebruiksvriendelijke Lighthouse II software is compatible met alle kaarten van C-map en Navionics. Daarnaast is het ook mogelijk om de eS128 te bedienen met mobiele apps via wifi of bluetooth.

Advies voor het kopen van een MFD met fishfinder

In ons blog over fishfinders vindt u meer informatie, zoals de werking, Sonar technieken als digitaal, CHIRP en Downvision en verschillende producten.

HybridTouch

HybridTouch biedt de mogelijkheid om de eS128 te bedienen met het touchscreen of met de multifunctionele draaiknop en het toetsenblok. Deze maken nauwkeurige menu- en cursorbesturing mogelijk, wat erg handig is tijdens het navigeren in ruige weersomstandigheden.

Het glazen brugontwerp ziet er niet alleen erg mooi uit, maar biedt ook meerdere montagemogelijkheden. De eS128 is te monteren met een steun, op het oppervlak of volledig verzonken inbouw. Daarnaast zorgt dit ontwerp ook voor betere touchscreen bediening aan de randen van het scherm. Het scherm maakt gebruik van Super Bright LED technologie met optische verlijmingsfunctie voor extreem scherpe kleuren en een hoog contrast (1250 nits).

De Lighthouse II software zorgt voor een vloeiende bediening. Dit besturingssysteem is volledig naar wens aan te passen met persoonlijke schermen. De dual-core processor zorgt voor uitstekende prestaties en een snelle kaartopbouw.

CHIRP sonar + DownVision

De eS128 beschikt over een ingebouwde CHIRP + DownVision sonar. Deze technologie levert extreem scherpe fotogetrouwe beelden van de wereld onder de boot. Op de beelden zijn gedetailleerd de structuur van de bodem en vissen af te lezen. Doordat de sonar elke puls uitzend in meerdere frequenties zijn de afbeeldingen extreem scherp. De eS128 is dan ook perfect te gebruiken als fishfinder. De maximale diepte voor afbeeldingen is 275 meter met de sonar, en 175 met DownVision.

Kaarten en GNSS

De eS128 ondersteunt kaarten van Navionics en C-map. De ingebouwde 10Hz GNNS ontvanger met 72 kanalen zorgt voor wereldwijde GPS dekking en snelle positie-updates.

Het is mogelijk om van je tablet of smartphone een tweede scherm te maken met de Navionics Boating app. Deze app heeft veel handige functies, waaronder:

 • Plotter Sync: Hierdoor is het niet meer nodig om nieuwe kaarten of updates te synchroniseren op de computer. Vanaf je tablet of smartphone synchroniseer je direct de nieuwste kaarten en updates naar de eS128.
 • Dock-to-dock Autorouting: Deze functie berekend automatisch de beste route, zelfs door de smalste kanalen en doorgangen. Daarnaast worden er veiligheidswaarschuwingen gegeven op plekken waar er rekening gehouden moet worden met bijvoorbeeld ondiep water of bruggen.
 • Points of interest: In de buurt van de bestemming worden interessante punten gemarkeerd op de kaart. Denk hierbij aan havens, scheepswerven, watersportwinkels, restaurants en nog veel meer.

Digitaal schakelen

Met digitaal schakelen van Raymarine bedien je elektronische systemen aan boord met de eS128, of met een tablet of smartphone. In totaal kunnen 32 verschillende onderdelen digitaal aangestuurd worden met de eS128, zoals verlichting, airconditioning, entertainmentsystemen en ruitenwissers.

Motorintegratie

Motorinformatie kan worden weergegeven op de eS128 indien je een compatible motor hebt. Op het display is dan alle informatie over motoren, generatoren en accu’s af te lezen. Ook informatie zoals het brandstofbereik kan op de kaart worden afgelezen. De eS128 is compatible met NMEA2000 en ECI-100, wat het aansluiten van bijna alle grote motormerken mogelijk maakt.

Uitbreidingsmogelijkheden

Sonars, stuurautomaten, radars, camera’s, AIS en Fusion mediasystemen kunnen aangesloten worden op de eS128. Daarnaast is het mogelijk om alle MFD’s van Raymarine aan te sluiten op de eS128, mits deze draaien op Lighthouse II.

Wifi en bluetooth

Met wifi en bluetooth sta je overal aan boord in contact met de eS128. Met de gratis apps van Raymarine en Navionics is het mogelijk om overal aan boord motorinformatie af te lezen, waypoints in te stellen, Fusion mediasystemen te bedienen en nog veel meer. Er is ook een speciale RMK-10 afstandsbediening verkrijgbaar voor de eS128.

Raymarine eS128 bijzonderheden

 • 12,1 inch HybridTouch display
 • Resolutie 1280x800
 • Super Bright LED display (1250 nits)
 • Afmetingen 358mm x 223mm x 66mm
 • Waterdicht (IPX7)
 • Ingebouwde CHIRP sonar + DownVision
 • 2 x 10/100 Mbits RayNet
 • 1 x NMEA2000/SeaTalkng
 • 2 Rx/1Tx NMEA0183
 • 1 x HDMI Video Out
 • 1 x Composite female BNC Input
 • SeaTalk (optionele Raymarine ST1 to STNG adapter nodig)
 • Wifi en bluetooth
 • 2x microSD slot voor kaarten en data
 • Voeding 12V/ 24V
 • Verbruik 10W tot 29.6W
 • Artikelnummer E70285


Meer weten over Raymarine?

In ons blog over Raymarine geven we een overzicht van de producten die Raymarine ontwikkelt en produceert. De eigenschappen en voordelen van deze artikelen worden uitgebreid beschreven zodat je een goed beeld krijgt van het assortiment.

Klantbeoordeling

Goed 9.3 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
1847 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook