Sanitair & Kombuis

Genieten aan boord

Op de boot ga je pas echt genieten als er een beetje comfort bij komt kijken. Helemaal bij een langer verblijf aan boord. Daarom hebben we diverse kooktoestellen, koelkasten, boilers en toiletten in ons assortiment.

De term ‘kombuis’ wordt al eeuwen gebruikt om de keuken van een schip mee aan te duiden. Tegenwoordig verwijst het naar alles wat in een kombuis te vinden is, zoals koelkasten, kooktoestellen en ovens.

Prettig verblijf voor lange vaartochten

Als de ruimte het toelaat, kan je de boot uitrusten met comfort verhogende voorzieningen die met name voor langere vaartochten onmisbaar zijn. Denk aan een drinkwaterinstallatie, vuilwatertanksysteem en warmwatervoorziening. In onze (online) watersportwinkel vind je de benodigde producten, van boilers en tanks tot kranen en fitwerk.

Mocht je op zoek zijn naar bepaalde producten en geen keus kunnen maken of hulp nodig hebben bij het aanleggen van een systeem, lees dan onze blogs voor meer informatie en advies:

Boottoiletten

Wanneer je overnacht aan boord, ergens aan een eiland bent afgemeerd of voor anker ligt, is een boottoilet wel zo prettig. Er zijn handbediende toiletten verkrijgbaar waarbij geen stroomvoorziening nodig is en elektrische exemplaren voor aansluiting op 12 of 24 volt. Je hebt keuze uit eenvoudige en luxe varianten van topmerken als Jabsco en RM69. Uiteraard hebben we alles in huis om de sanitair-voorziening compleet te maken, van huiddoorvoeren tot aan- en afvoerslangen en beluchters (voor montage onder de waterlijn). Voor veel toiletten zijn ook losse onderdelen leverbaar (mits het toilet niet te oud is).

Ook over boottoiletten en toebehoren hebben we een aantal artikelen geschreven:

Pompen

Aan boord zijn er diverse toepassingen waar een pomp handig of zelfs noodzakelijk voor is. Denk aan een drinkwaterpomp voor watertoevoer naar de kraan en een bilgepomp die automatisch water afvoert vanaf een bepaald waterniveau. Een handlenspomp is ideaal voor boten zonder elektriciteit en als back-up voor het geval er geen stroomvoorziening is. Membraam en impeller pompen zijn geschikt voor het leegpompen van de vuilwatertank.

Advies over bilgepompen?

Lees dan ons blog Bilgepompen: wat heb je nodig?

Genieten aan boord, op warme én koude dagen

Om het behaaglijk te hebben in de winter, verkopen we Autoterm (voorheen Planar) en Webasto scheepskachels. In de zomer zet je met gemak een heerlijk gerecht op tafel met de Cobb BBQ. Extra verkoeling aan boord? De TotalCool mobiele airco blaast 45% koudere lucht dan de omgevingstemperatuur. Dankzij het plug and play systeem is het apparaat eenvoudig in gebruik. 

Meer informatie over scheepskachels?

We verwijzen je graag door naar onze blogs: Planar bootverwarming en Webasto kachel

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4393 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook