Noodsignaal & zender

Als er een (acute) noodsituatie dreigt, kan het van levensbelang zijn om noodsignalen en -zenders aan boord te hebben. Hiermee kan je anderen waarschuwen en aanduiden dat hulp nodig is. In onze webshop en watersportwinkel vind je handsignalen, MOB's, EPIRB’s en PLB's.

Weergave
Sorteer

Wanneer gebruik je een noodsignaal of -zender?

Als je op het water in de problemen raakt, wil je het liefst zo snel mogelijk hulp. Vaak wordt een noodsignaal kenbaar gemaakt met een marifoon of mobiele telefoon. Maar wat nou als deze buiten werking zijn of je geen bereik hebt? Daarnaast zijn de omstandigheden soms zo hevig dat je niet goed zichtbaar bent, bijvoorbeeld bij mist. Noodsignalen en -bakens bieden in deze gevallen uitkomst. 

Handsignalen

Wij verkopen parachutelichten, oranje handrooksignalen en witte en rode handstakellichten. Er zijn ook pakketten verkrijgbaar met daarin verschillende soorten handsignalen. Deze zijn volledig afgestemd op het type reis: coastal (kustwateren), offshore en ocean.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blog Noodvuurwerk aan boord.

EPIRB’s

Ga je varen op zee, een oversteek maken naar Engeland of een nog langere reis maken? Dan is een EPIRB (Emergency Posistion Indicating Radio Beacon) aan boord zeer verstandig. Exemplaren met een ingebouwde gps-ontvanger kunnen de positie van de boot nauwkeurig bepalen. Bij activatie van de EPIRB wordt ook een signaal via de frequentie 406 MHz (Rescue Alert Satellite) en 121,5 MHz naar de juiste reddingdienst verzonden.

Zorg dat je de EPIRB bevestigt op een plek waar deze voor iedereen goed en snel bereikbaar is. En dat het gemakkelijk mee te nemen is op een reddingsvlot.

PLB’s

Een kleine variant van de EPIRB is de PLB (Personal Locator Beacon). Deze past gemakkelijk in je binnenzak, maar ook op bijna ieder reddingsvest. De PLB moet je, in tegenstelling tot de EPIRB, handmatig activeren.

MOB’s

Een MOB verzendt bij activering een AIS-signaal naar alle schepen binnen het bereik. Daarnaast wordt het DSC-alarm op je VHF ingeschakeld. De MOB beschikt ook over een gps-ontvanger voor nauwkeurige positiegegevens.

De RescueMe MOB is een van de kleinste in zijn soort en kan worden bevestigd op het opblaaspijpje van een automatisch reddingsvest. We hebben ook een AIS MOB van het merk NSR in het assortiment. Deze is voorzien van een flitslicht en wordt geactiveerd wanneer het in aanraking komt met water of bij handmatige inschakeling.

Meer informatie over noodbakens?

Lees dan ons blog Noodbakens: het verschil tussen PLB, AIS-MOB en EPIRB. Voor vragen en/of advies kan je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen!

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4227 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook