Victron Cyrix scheidingsrelais 12/24V – 120A

Artikelnr: 34209
Prijs per stuk € 54.45 39.95 Op voorraad
Voeg toe aan verlanglijst

Artikelomschrijving

Het Victron Cyrix-ct scheidingsrelais is een intelligente accuscheider aangestuurd door een microprocessor. In situaties waar meerdere accu’s worden gebruikt verdeelt het relais de laadstroom over de accu’s. De Victron Cyrix schakelt accu’s automatisch parallel als één van de accu’s wordt opgeladen. Als de accu niet langer geladen wordt (en de spanning daalt), worden de accu’s weer ontkoppeld.

Geen spanningsverlies

De hoofdeigenschap van de Victron Cyrix is dat er geen spanningsverlies optreedt. Het uitgaande voltage van de acculader of dynamo hoeft hierdoor niet verhoogd te worden. De ingebouwde microprocessor herkent het systeemvoltage (12/24V of 24/48V) en de accuscheider past zich hier vervolgens automatisch op aan. Dit maakt het relais een goed alternatief voor bijvoorbeeld een diodebrug of een FET laadstroomverdeler.

Accu’s kunnen ook handmatig parallel worden geschakeld

Met behulp van een drukknop of schakelaar kunnen de accu’s ook handmatig parallel worden geschakeld. Als de startaccu leeg of beschadigd is, kan de motor op deze manier toch gestart worden.  

Voorrang voor de startaccu

De startaccu mag nooit leegraken, want dan kan de motor niet meer worden gestart. Dit voorkom je door de dynamo op de startaccu aan te sluiten en door de andere accu’s aan de startaccu te koppelen met behulp van de Victron Cyrix. Zodra de startaccu de koppelspanning heeft bereikt, zorgt de accuscheider ervoor dat alle accu’s parallel geladen worden.

Laadstroom: 120 ampère

Piekvermogen: 180 ampère

Afmetingen: 46x46x80 milimeter

Gewicht: 0.11 kilogram

Volt: 12/24Meer informatie over Victron?

In ons blogitem over Victron Energy gaan we dieper in op bepaalde productgroepen en specifieke Victron artikelen. Daarnaast geven we een aantal voorbeelden van energiesystemen die met Victron componenten kunnen worden gebouwd.

Klantbeoordeling

Goed 9.3 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
3265 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig betaal veilig

Volg ons

Facebook