Victron Scheidings transformator VDI-16

Artikelnr: 33032
Prijs per stuk € 123.50 109.00 Op voorraad Gratis verzending
Voeg toe aan verlanglijst

Artikelomschrijving

Deze scheidingsisolator beschermt uw schip tegen galvanische invloeden ter voorkoming van elektrolytische corrosie. De VDI-16 blokkeert laagspanning gelijkstromen die het schip binnenkomen via de aardedraad van de walstroomaansluiting. Deze stromen kunnen corrosie veroorzaken van metalen delen van het onderwaterschip zoals de schroef, schroefas en romp. 

Doordat de isolator inwendig uit twee dioden bestaat die antiparallel geschakeld zijn worden er pas boven een bepaalde drempelspanning spanningen door gelaten in beide richtingen. De doorlaatspanning van de VDI-16 is hoger dan het potentiele verschil tussen metalen. Hierdoor zal de spanning niet voor geleiding kunnen zorgen. Het voorkomt dat er een elektrolytische stroom ontstaat. 

Installeer de isolator in een goed geventileerde ruimte en houd rondom 10 cm vrij voor ventilatie. De VDI-16 wordt direct achter de 230V aansluiting aan boord geïnstalleerd. 

  • De galvanische isolator dient te worden aangesloten op de groene aarddraad vóór alle aardingsverbindingen met het schip. 
  • Verticaal monteren om een optimale koeling te bereiken. 
  • Maximale spanning: 16A
  • Aansluiting: M6 bouten
  • Afmetingen: 60 x 120 x 200 mm
  • Gewicht: 1 kg
     

Meer informatie over Victron?

In ons blogitem over Victron Energy gaan we dieper in op bepaalde productgroepen en specifieke Victron artikelen. Daarnaast geven we een aantal voorbeelden van energiesystemen die met Victron componenten kunnen worden gebouwd.

Klantbeoordeling

Goed 9 van 10

Rating stars green
Rating stars gray
4273 Klanten schreven een review op KiyOh

Abonneer je op onze digitale nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, interessante evenementen, handige tips en de beste aanbiedingen.

Betaal veilig
betaal veilig

Volg ons

Facebook