Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Cobb barbecue

Cobb recepten

Een Cobb barbecue is de ideale bbq voor op de boot. De Cobb is compact, snel warm, zuinig, veilig en veelzijdig. Met de verschillende accessoires kun je op allerlei manieren een heerlijke maaltijd op tafel zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos: grillen, bakken, braden, wokken en roken. Om je te inspireren hebben we heerlijke Cobb recepten voor je op een rijtje gezet.

Grill recepten

Met behulp van de Cobb grillplaat maak je in een handomdraai de lekkerste grillgerechten. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat het gerecht niet aankoekt en de groeven voeren het overtollige vet af. Daarnaast wordt vlees, vis en groenten voorzien van authentieke grillstrepen dankzij de fijne richeltjes in de plaat. Hieronder volgen een aantal Cobb grill recepten.

Gegrilde makreel

Bereidingstijd

15 á 20 minuten

Benodigdheden

  • 7 briketten
  • Grillplaat
  • Twee makrelen
  • Grof zeezout
  • Peper

Bereidingswijze

  • Was de makrelen goed schoon
  • Dep ze droog met een stukje keukenrol
  • Smeer de binnenzijde van de makreel goed in met zout en peper
  • Grill de makrelen 15 á 20 minuten op de Cobb bbq
  • Optioneel: voeg voor een rooksmaak wat rookkooltjes toe

Gegrilde makreel

Gegrilde groenten

Bereidingstijd

15 á 20 minuten

Benodigdheden

  • 6 briketten
  • Grillplaat
  • Geschilde pompoen (plakken van 1,5 centimeter dik)
  • Courgette, aubergine en/of andere groenten die je lekker vindt
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Kleingesneden verse munt, basilicum of peterselie

Bereidingswijze

  • Maak de groenten goed schoon
  • Dep ze droog
  • Zout de aubergine/courgette/eventuele andere groenten
  • Bestrijk de groenten met olijfolie
  • Bestrooi ze met peper
  • Laat de grillplaat in een minuut of 7 warm worden
  • Leg de groenten op de plaat en grill ze 7 tot 10 minuten aan elke kant
  • Besprenkel de groenten voor het serveren met wat olijfolie
  • Strooi de verse kruiden over de groenten

Pistolets met gesmolten kaas

Bereidingstijd

5 minuten

Benodigdheden

  • 6 briketten
  • Grillplaat
  • Deksel
  • Afgebakken pistolets
  • Boter
  • Kaas
  • Paprikapoeder
  • Optioneel: tomaat en/of reepjes bacon

Bereidingswijze

  • Snij de pistoletjes in de lengte open
  • Doe er boter en kaas op
  • Voeg eventueel ook plakjes tomaat en/of een paar reepjes bacon toe
  • Bestrooi de broodjes met paprikapoeder
  • Grill ze ongeveer 5 minuten

Recepten voor het Cobb rooster

Het Cobb rooster is een veelzijdige accessoire. Je kunt er brood of taart mee bakken, maar het rooster is ook ideaal voor het braden van grote stukken vlees en voor het roken van vis. Hier volgen een aantal overheerlijke suggesties:

Gerookte kipfilet

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • 10 briketten
  • Grillplaat
  • Rooster
  • Deksel
  • Thermometer om de kerntemperatuur (75 graden) in de gaten te houden
  • 400 gram kipfilet
  • Knoflookolie
  • Houtsnippers appel (Weber)

Bereidingswijze

  • Doe een hand houtsnippers in een bakje met water en laat dit minimaal 1 uur intrekken
  • Maak je Cobb aan met 10 briketten
  • Smeer de kipfilets in met knoflookolie
  • Verspreid de houtsnippers op de briketten zodra deze grijsgekleurd zijn
  • Plaats de grillplaat en het rooster op de Cobb en leg de kipfilets op het rooster
  • Controleer de kerntemperatuur door in een van de kipfilets een thermometer te steken
  • Plaats de deksel op de boot bbq
  • Draai na 20 minuten (niet eerder, anders zakt de temperatuur te veel) de kipfilets om (kerntemperatuur +- 61 graden)
  • Wacht na het omdraaien tot de kerntemperatuur is opgelopen naar 75 graden, dan is het vlees klaar

Gerookte zalm

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • 1 Cobble Stone
  • Grillplaat
  • Rooster
  • Deksel
  • 400 gram zalmfilet
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper
  • Chili- of knoflookolie
  • Drie eetlepels rookmot

Bereidingswijze

  • Bestrooi de zalmfilet rijkelijk met grof zeezout en vers gemalen peper
  • Laat de zalm een halfuurtje liggen
  • Verwijder vlak voor het roken zoveel mogelijk van het zout en de peper met keukenpapier (+ zalm droogdeppen)
  • Smeer de zalm dun in met olie
  • Stop de rookmot in aluminiumfolie en maak het een beetje nat
  • Prik gaatjes in het pakketje en leg het op de Cobble Stone
  • Plaats de zalmfilet op het rooster
  • Controleer na 25 minuten of de zalm gaar is. Zo niet, laat hem dan nog even liggen

gerookte zalm

Stroopwafeldessert met marshmallows en aardbeien

Bereidingstijd

5 minuten

Benodigdheden

  • Voor de bereiding van dit nagerecht kun je gebruikmaken van de restwarmte van de Cobble Stone of briketjes
  • Rooster
  • Deksel
  • 6 stroopwafels
  • 12 marshmallows
  • 100 gram pure chocolade
  • Aardbeiensaus
  • 1 handvol pistachenootjes (fijngehakt)
  • 6 grote aardbeien (gehalveerd)

Bereidingswijze

  • Verwarm indien nodig de basisplaat en de deksel voor
  • Leg op iedere stroopwafel twee blokjes chocolade en twee marshmallows
  • Plaats het rooster op de basisplaat en leg hier de belegde stroopwafels op
  • Leg de deksel op de barbecue en laat de chocolade en de marshmallows in ongeveer 5 minuten smelten
  • Haal de stroopwafels van het rooster en voeg de saus, nootjes en de verse aardbeien toe

Recepten voor de Cobb wok

Trek in een stoofpot, roerbakgerecht of in een lekker soepje? Met de Cobb wok maak je dit soort maaltijden gemakkelijk aan boord klaar. Daarnaast is de wok te gebruiken als hapjes-, saus- en braadpan. Let op: als je wilt wokken met de Cobb Premier heb je de Cobb Compact verhoger nodig. We hebben een aantal recepten voor je op een rijtje gezet:

Stoofvlees

Bereidingstijd

2 uur

Benodigdheden

  • 1 Cobble Stone
  • Wok
  • Deksel
  • Sukadelapjes
  • 1 Ui
  • 1 Tomaat
  • 1 Teentje knoflook
  • Pakje roomboter
  • 2 bouillontabletten

Bereidingswijze

  • Smelt de roomboter in de wok
  • Stop de lapjes in de pan
  • Voeg de grof gesneden ingrediënten toe
  • Plaats de deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 2 uur stoven
  • Draai halverwege de lapjes een keer om

Wokgerecht met varkensvlees, garnalen en groenten

Benodigdheden

  • 1 Cobble stone
  • Wok
  • Deksel
  • 350 gram varkensvlees
  • 150 gram garnalen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • Een halve Chinese kool
  • 125 gram taugé
  • 350 gram voorgekookte rijst
  • Zout
  • Peper
  • Ketjap
  • Gembersiroop
  • Olie

Bereidingswijze

  • Steek de Cobb aan met een Cobble Stone
  • Snij het varkensvlees in blokjes
  • Verwarm de wok 10 minuten voor (met olie erin en de deksel erop)
  • Snij de ui in stukjes en de prei in ringen
  • Bak, als de wok heet is, het varkensvlees binnen enkele minuten rondom bruin
  • Voeg naar smaak zout en peper toe
  • Gooi de garnalen in de pan en bak deze een paar minuten mee
  • Haal het vlees en de garnalen uit de wok
  • Voeg opnieuw olie toe aan de wok en laat deze weer op temperatuur komen
  • Wok de ui en de prei
  • Snij ondertussen de Chinese kool in repen en bak deze mee
  • Voeg, als de groenten bijna gaar zijn, de rijst toe en laat deze (met deksel op de wok) op temperatuur komen
  • Stop het vlees en de garnalen weer in de pan
  • Voeg op het laatst de taugé, ketjap en gembersiroop toe en naar smaak wat zout en peper
  • Laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen

In onderstaande video zie je hoe je dit eenpansgerecht maakt.

Bak recepten

Op de Cobb bakplaat kun je allerlei lekkere gerechten klaarmaken. Zo kun je er eieren, pannenkoeken en een pizza mee bakken.

De bakplaat is uiterst gemakkelijk in het gebruik. Dankzij de standaard meegeleverde handgreep kun je de plaat eenvoudig van de Cobb halen. Om aankoeken van de gerechten te voorkomen vet je de bakplaat licht in of bekleed je hem met bakpapier. In de meeste gevallen gebruik je de plaat in combinatie met een deksel. Let op: als je wilt bakken met de Cobb Premier heb je de Cobb Compact verhoger nodig. Hieronder volgen een aantal Cobb bak recepten voor aan boord.   

Pizza

Benodigdheden

  • 5 barbecuebriketjes
  • Bakplaat
  • 15 gram droge gist
  • Mespuntje suiker
  • 450 milliliter warm water
  • 750 gram witte bloem
  • 2 theelepels zout
  • 75 milliliter olijfolie
  • Tomatenpuree
  • Vers gesneden basilicum
  • Ansjovis
  • Salamiplakjes
  • Zwarte olijven
  • Mozzarella
  • Oregano
  • Zout en peter

Bereidingswijze

  • Los de gist en het suiker op in de helft van het warme water, laat het 10 minuten staan
  • Mix de bloem met het zout en giet hier het gistmengsel bij
  • Voeg de rest van het water toe en kneed het mengsel
  • Laat het mengsel rijzen, in een bedekte kom die van tevoren is ingesmeerd met olie, totdat het deeg twee keer zo groot is
  • Rol het deeg uit. Zorg ervoor dat het deeg niet meer dan een halve centimeter dik is
  • Maak een tomatensaus van tomatenpuree, basilicum, chili, zout en peper
  • Smeer de tomatensaus over het deeg en voeg de toppings toe
  • Plaats de Cobb bakplaat op de barbecue als deze op temperatuur is
  • Verwarm de Cobb bbq 7 minuten voor met de deksel erop
  • Plaats de pizza op de bakplaat en bak de pizza 15 minuten met de deksel erop

In de volgende video zie je hoe je deze pizza bereidt:

Je kunt ook een pizza maken met behulp van de Cobb pizzasteen. Deze gebruik je in combinatie met het Cobb rooster.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe je op de pizzasteen gemakkelijk en traditionele flammkuchen maakt.

Sweet chili garnalen

Bereidingstijd

10 à 15 minuten

Benodigdheden

  • 8 briketjes
  • Bakplaat
  • 1 kilogram gepelde garnalen
  • Sap van 1 citroen
  • 100 milliliter sweet chili saus
  • 15 milliliter olijfolie
  • Zout en peper
  • Handjevol koriander
  • 2 eetlepels boter

Bereidingswijze

  • Meng de saus met de olijfolie en de citroensap
  • Giet een deel van dit mengsel over de garnalen en laat het 10 minuten marineren
  • Plaats de bakplaat op de barbecue zodra deze op temperatuur is
  • Verwarm de Cobb 5 minuten voor met de deksel erop
  • Smelt wat boter op de bakplaat en gril de garnalen in drie porties
  • Gril de garnalen 1.5 minuut aan elke zijde
  • Leg alle garnalen opnieuw op de bakplaat, giet de overgebleven marinade eroverheen en gril dit nog twee minuten met de deksel op de boot bbq
  • Breng de garnalen op smaak met zout en peper en bestrooi ze met de korianderblaadjes

Een Cobb kopen en/of meer Cobb recepten?

In de Cobb kookboeken vind je meer inspiratie voor lekkere maaltijden aan boord. Heb je nog geen Cobb barbecue, maar ben je na het lezen van dit blog wel overtuigd dat koken met een Cobb makkelijk en leuk is? In onze watersportwinkel en webshop verkopen wij de Cobb Premier, het basismodel uit de Cobb-serie.